Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

САСТАНЦИ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА СА ЖИТЕЉИМА ВРШИЋА

Договорен почетак радова

Мештани села изразили су захвалност Oпштини Љубовија, али и председнику лично на ангажовању у решавању овог проблема. Како истичу, Милан Јовановић први је председник општине који је дошао у ово село после избора, јер су сви претходни у посети били само у предизборној кампањи. Почетак радова очекује се у наредних десетак дана, а што ће у великој мери зависити и од временских услова
Председник Милан Јовановић и директор ЈП Љубовија Србослав Јагодић су у понедељак су обишли путеве у Цапарићу и у разговору са доктором Драганом Петровићем, Милојем Петровићем и Алексом Николићем, мештанима овог села, договорили су скори почетак радова на деоници пута од Цапарића (трафо станица) до Вршића. Како је рекао председник Јовановић, за овај део пута урађена је и пројектна документација за реконструкцију пута и асфалтирање у дужини од једног километра, па се може очекивати у буџету за идућу годину и асфалтирање.

Председник општине са житељима Вршића


Мештани села изразили су захвалност општини Љубовија али и председнику лично на ангажовању у решавању овог проблема. Како истичу, Милан Јовановић први је председник општине који је дошао у ово село после избора, јер су сви претходни у посети били само у предизборној кампањи. Почетак радова очекује се у наредних десетак дана, а што ће у великој мери зависити и од временских услова.
Састанку у Вршићима претходио је састанак у кабинету председника општине Љубовија са представницима овог засеока. Наиме, председник Општине Љубовија Милан Јовановић примио је прошлог петка у свом кабинету представнике села Цапарић, засеок Вршић, доктора Драгана Петровића, Милоја Петровића и Алексу Николића у вези њиховог захтева за реконструкцију путног правца од Цапарића - трафо станица до Вршића. Састанку су присуствовали и шеф кабинета председника општине Милан Тофиловић и директор ЈП „Љубовија“ Србослав Јагодић.
Како је истакао др Драган Петровић, овај путни правац није насипан од 1999. године, кадa је насут каменом из позајмишта Немић. Уз ангажовање мештана Вршића и повремено одводњавање, пут је одолевао атмосферским утицајима али од јунских поплава 2020. године појавила су се већа оштећења на путу.

Састанак у општинској управи


Алекса Николић нагласио je да приликом интервенције грађевинске машине после поплаве, направљена je штета јер је скинут слој насутог материјала. Мештани Вршића траже ангажовање ЈП „Љубовија“ ради поправке овог путног правца, односно поново насипање пута каменом.
Председник Јовановић и директор Јагодић показали су разумевање за овај проблем и обећали поправку пута, уз констатацију да се сви ови проблеми морају решавати по приоритетима. Тренутно је један од главних приоритета санација клизишта на путном правцу Врхпоље – Цапарић, што је један од предуслова за решавање проблема путне инфраструктуре у околним засеоцима. Након санације поменутог клизишта приступиће се реконструкцији пута Шапари – Цапарић како би се олакшао превоз квалитетног материјала из позајмишта Немић, за насипање путева у свим засеоцима села Цапарић и Леовић.
Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa