Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

ПОСТАВЉАЊЕ ЛЕЖЕЋИХ ПОЛИЦАЈАЦА НА УЛИЦАМА ЉУБОВИЈЕ

Одговор на захтев грађана

Како смо сазнали од надлежних институција, у наредном периоду успоривачи брзине биће постављени у свим улицама за које се процени да је то неопходно како би се повећала безбедност учесника у саобраћају
На улицама Љубовије прошлог петка је почело постављање физичких препрека за успоравање брзине, популарно названих, лежећи полицајци. Ради повећања безбедности учесника у саобраћају, а нарочито наших најмлађих, Општина Љубовија финансирала је Пројекат постављања принудних успоривача саобраћаја у насељеном месту Љубовија.
Према пројекту, успоривачи брзине биће постављени у Дринској улици у близини Средње школе „Вук Караџић“, у улицама којима се деца најчешће крећу на путу до Основне школе „Петар Враголић, а то су Јована Цвијића и Карађорђева. Успоривачи брзине биће постављени и у улици Илије Нешковића и Омладинској.
Због честе насилничке вожње у појединим улицама као што су Светосавка и Петра Сокољанина, становници тих улица покренули су петицију за постављање успоривача брзине и на овим локацијама. Много родитеља је изразило незадовољство таквим понашањем појединаца за воланом, а како су и ове улице на путу према школи, истичу да је угрожена безбедност ђака али и све деце која ту живе. Мештани траже од надлежних да се предузму конкретне мере, односно постављање лежећих полицајаца и појачана контрола саобраћајне полиције, нарочито у Светосавској улици где се вози и до два пута преко дозвољене брзине.
Како смо сазнали од надлежних институција, у наредном периоду успоривачи брзине биће постављени у свим улицама за које се процени да је то неопходно како би се повећала безбедност учесника у саобраћају.
Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa