Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
Изградња отпорности МСП у Србији
Састанак у Регионалној привредној комори Колубарског и Мачванског управног округа

Изградња отпорности МСП у Србији

На састанку су дате смернице и препоруке за изградњу отпорности привредних субјеката да се суоче са природним и технолошким непогодама, како би се олакшао њихов опоравак након катастрофа чији смо сведоци последњих година. Смернице и препоруке за изградњу отпорности приведних друштава потичу из истраживања које су заједнички спровели Европска регионална канцеларија Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа (УНДРР) и Привредна комора Србије, крајем 2020. године
Округли сто на тему: “Изградња отпорности МСП у Србији”одржан је у понедељак 14. јуна у Ваљеву у Регионалној привредној комори Колубарског и Мачванског управног округа. Састанак је одржан у оквиру тематских седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа у проширеном саставу. На састанку су дате смернице и препоруке за изградњу отпорности привредних субјеката да се суоче са природним и технолошким непогодама, како би се олакшао њихов опоравак након катастрофа чији смо сведоци последњих година. Смернице и препоруке за изградњу отпорности приведних друштава потичу из истраживања које су заједнички спровели Европска регионална канцеларија Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа (УНДРР) и Привредна комора Србије, крајем 2020. године. Учесници Округлог стола били су представници кључних заинтересованих страна из јавног, приватног и невладиног сектора, представници државне управе, локалних самоуправа, институција, академске заједнице, јавних комуналних предузећа, малих и средњих привредних друштава, предузетника и задруга.

Присутне је у име организатора поздравио и пожелео добродошлицу Станко Марковић, директор РПК Колубарског и Мачванског управног округа.

Презентацију налаза истраживања, смерницe и препорукe са фокусом на регион, присутнима је изнела Видосава Џагић, помоћник директора Привредне коморе Београда.



Уследило је представљање превентивних мера за изградњу отпорности које су предочили Зоран Димитријевић, државни секретар у Министарству привреде и Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде.

У наставку састанка присутни су изнели примере из праксе, упутили питања и добили одговоре од надлежних лица из државних органа и институција.

У раду тематског скупа учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa