Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
Три наступа за три злата
НОВИ УСПЕХ ШАБАЧКИХ БАЛЕРИНА „АСОЛУТА“

Три наступа за три злата

На првом „Денс опен“ фестивалу на Палићу три пута су изашле на подијум и освојиле три златне медаље. “Велики градови имају велике школе, клубове. Мали Шабац има нас да победимо те велике. Љубав према балету је улазница у ову секцију, поручује Тара Цветковић, балерина и кореограф
Није више у домену чуда да у Шабац стижу златне медаље са балетских такмичења. Постало је сасвим нормално да када Тара Цветковић оде на неко такмичење, она тамо и победи. Сада су и њене „Асолуте“ (Assolute) из балетске школе у „Абрашевићу“ почеле да је прате.
На првом „Денс опен“ (Dance open) фестивалу на Палићу три пута су изашле на подијум и освојиле три златне медаље. Мале „Асолуте“ старости од 4 до 8 година освојиле су прво место у својој категорији, а након тога и злато са Таром. Увече је Тара други пут наступила у категорији сениора и победила. Следећег дана стигло је обавештење и да је њен наступ проглашен за најбољи.
Такмичење је било међународно. Укупно 241 наступ у 10 категорија, а играло се на отвореном, на Великој тераси.
-Драго ми је да сам на овом такмичењу била са мојим балеринама и да сам имала подршку свих који су ми битни. То су, пре свега, моје „Асолуте“ заједно са њиховим предивним родитељима, затим „Абрашевић“, који је обезбедио превоз и услове за вежбање. Дочекао нас је фантастичан пријем домаћина, организатора, и њихових спонзора. Ми играмо несвакидашње и веома захтевне кореографије. Ишло нас је десет играча, уз невероватну енергију и подршку наших родитеља. Кореографије сам сама радила, али сам их са мојим „Асолутама“ створила и много сам поносна на њих, истиче Тара.
На фестивалу одржаном пре месец дана у Новом Саду девојчице су освојиле две златне медаље. Дуња Нешић бронзу у категорији јуниора, као и Тара на свом првом сениорском наступу. Њих две у дуету такође су биле најбоље. Укупно 6 златних и две бронзане медаље за само 30-ак дана донеле су Тара и њене балерине у Шабац.
Хелена Дивнић, Лара Селенић, Лена Ђурић, Александра Марковић, Милица Илић, Теодора Драгићевић, Ленка Поповић, Петра Станимировић, Ангелина Влаховић, Катарина Стекић – два пута су биле на такмичењима и за четири изласка на бину освојиле исто толико златних медаља.
-Балет је претежак и предиван. Зато и јесте у рангу врхунске уметности. Велики градови имају велике школе, клубове. Мали Шабац има нас да победимо те велике. На Палић смо отишли по позиву, а томе је допринео успех на „Спринг фесту“ у Новом Саду. Уписане смо на великој мапи као златни играчи. Део мојих снова се остварио и у мом граду. Оно што сам ја учила у Београду, јер нисам могла у Шапцу, и за шта сам се школовала могу да пружим деци која то желе. Само такве и играју са мном у Абрашевићу. Хвала мојим балеринама што су јединствене, храбре, истрајне, посебне, што су са мном у овој прелепој врхунској уметности. Хвала КУД-у “Абрашевић” на великом и сјајном потезу да Шапцу дарује прави балет, кроз своју балетску секцију. Љубав према балету је улазница у ову секцију, поручује Тара.
Прошле године, у октобру Тара и Дуња су такође на „Спринг фесту“ (помереном за јесен због епидемије) освојиле три злата, у соло наступима и дуету. Дуња им се, овог пута, због повреде ноге није придружила. Ипак, навијала је за своје другарице свим срцем. Добро се опоравља и већ на следећем такмичењу ће бити сви заједно.
Врата тог следећег такмичења су се сама отворила. Тара је као награду за најбољи наступ на Палићу добила плаћену котизацију за „Денс нау“ (Dance now) такмичење у Врњачкој Бањи 15. јула.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa