Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
м. срдановић: снага  с` крила

м. срдановић: снага с` крила

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Стари ривал у Шапцу

После две сезоне Југовић поново у елити. Металопластика фаворит. Још једном добар отпор, али недовољан за нешто више у Новом Саду. Два везана меча у Шапцу
У не баш квалитетном, али ипак лепом дербију савладана је Црвена Звезда претходне среде, али за разлику од београдских, много снажнији, новосадски црвено – бели, још су непрелазна препреке за Металопластику. Дуел одигран током викенда личио је на многе претхонде. Није присутна доминација фаворита, Шапчани су конкурентни, имају периоде када изгледају боље на терену, но не успевају да уведу дуел у неизвесан финиш и „уплаше“ Новосађане. Војводина је тренутно боља, али тек је почетак, још 12 мечева у групи и читав плеј оф су пред нама.

-Играмо у знатно квалитетнијој од две групе. Наша група је и изједначенија, што ће, сигуран сам, показати читав овај део сезоне. Борба за плеј оф ће трајати до краја, биће мали распон између другог и петог на табели. Јесте теже, али ми је драго да играмо против снажнијих ривала, јер спремнији дочекујемо највеће изазове касније. Војводина игра модеран, леп, брз рукомет и сигурно је први фаворит, но одлучиваће детљи у много утакмица – истиче тренер Миодраг Кажић.

Војводина – М‘пластика 32:26 (16:12)
Слана бара. Гледалаца: 500. Судије: Секулић и Јовандић (оба Панчево). Седмерци: Војводина 5(4); МП 3(3). Искључења: Војводина 10; МП 12 минута.
ВОЈВОДИНА: Милић, Мирковић 1, Прибак 2, Оцвирк 4 (2), Вуковљак, Веркић (13 одбрана), Жмавц 3, Миленковић, Рађеновић, Ратковић 5, Томић 2, Николић 5, Кљајић 10 (2), Николић 5,Шотић, Бедуи (1 одбрана), Андрић.
МП: Павковић, Додић 3, Јевтић, Н. Миловановић 4, Ћосић, Срдановић 5, Мирковић, Ф. Миловановић, Аиди, Антонијевић 3, Иванић, Арсић (12 одбрана), Цвијановић, Тодоровић 4, Миленковић 4, Мештер 3 (3).


Јака је група, али наредни ривал Металопластике је тим који за рукометне романтичаре има посебан „шмек“, Југовић из Каћа. Последњи освајач европског трофеја из Србије, вратио се после две године у елиту где жели бити јак такмац свима и да обезбеди опстанак. Војводина их је „згромила“, али су против Новог Пазара показали да нису случајно у елити. Недавно их је преузео искусни Божо Рудић, тренер који је и титуле освајао. Својим грешкама су себе довели у позицију да изгубе од Пазараца и приморали се да буду задовољни бодом, иако су могли до оба. За њих наступа доскорашњи пивотмен Шапчана Дошен. У тиму је искусни Босанчић, снага су Додер и Момчиловић такође.

Било како било, некада је био дерби, сада је дуел два тима велике традиције, али је Металопластка квалитетнија, снажнија и не сме долазити у питање тријумф, уз распоређивање терета на више играча пред дерби против Динама такође у Шапцу за два викенда.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa