Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Србија се сада брани у Јадру
ОПСТАНАК САОПШТЕЊЕ

Србија се сада брани у Јадру

У понедељак су представници удружења „ НЕ ДАМО ЈАДАР” праћени бројним суграђанима предали грађанску иницијативу за сазивање ванредне скупштине Лознице. Траже да се изврши ревизија спорне тачке и срамне одлуке о просторном плану града, којом је први пут рудник литијума уведен у званична документа.

Први пут у историји Лознице неко је успео да покрене овакву иницијативу. Прикупили су више од 5500 потписа, што је готово 2000 више од потребног броја. То јасно показује став људи по питању рудника. Јасно је да локална заједница не жели рудник у Јадру!

Честитамо комшијама из Лознице на храбрости, одважности и истрајности. Пружамо им пуну подршку у борби против предатора који би плодне њиве и чисту воду да претвори у јаловину и пустош из које је извукао и однео милијарде профита.

Ови људи бранећи своја вековна огњишта не бране само своја села, Лозницу и Јадар, бране они тиме и Мачву, Шабац и Београд. Падне ли Јадар, пала је и цела Западна Србија! То не смемо и не можемо дозволити. Зато је ово данас питање, свих питања код нас Срба. Зато морамо сви сложно и заједно, јер само тако можемо победити, а да победимо морамо! Шљивике, плодна поља, бистре потоке, чисту воду, своје парче неба и крвљу предака изборену слободу морамо сачувати! Тај аманет, имамо дуг и обавезу да пренесемо на будуће генерације. То смо добили од наших старих, то није наше, ми то чувамо, то припада нашој деци! Зато нема алтернативе - ЗАПАДНА СРБИЈА СЕ САДА БРАНИ У ЈАДРУ!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa