Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Фото: МУО

Фото: МУО

МЕСЕЧНИ КОЛЕГИЈУМ

Редовне контроле и надзори

Евидентирано је 8.960 оболелих лица, са 5.717 лица у контакту. Као ефекат рада инспекције, донето је 5.891 решења и то 174 из редовног надзора и 5.717 из ванредних
Због тренутне епидемиолошке ситуације начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у четвртак 04. новембра одржао једанаесту седницу колегијума у 2021. години, у електронској форми.
Начелник Одељења републичке тржишне инспекције Миладинка Јовановић, наводи да је извршен 51 надзор, од којих 48 редовних и 3 ванредна. Донето је 9 решења и то 8 из редовног и 1 из ванредног надзора. Инспекцијске послове је обављало 7 извршилаца.

У заједничкој контроли са ПС Лозница од физичког лица је одузето 192 комада дуксерица. На пијаци Живинарник у Шапцу одузета је мања количина резаног дувана. Привремено је забрањен промет робе без документације о набавци у две трговинске радње које врше промет робе на пијаци. У контроли Агенције за некретнине утврђено је да у уговору који је предузетник као посредник склопио са физичким лицем није унет рок важења уговра, па је с тим у вези предузетнику наложено отклањање недостатака. У контроли трговине у продајном објекту наложено је отклањање недостатака због неажурног вођења евиденције.

Начелник Одељења инспектората за рад Милица Филиповић,истакао је да инспекцијске послове обављало 8 инспектора, који су извршили 152 контроле и све су биле ненајављени ванредни инспекцијски надзори. На основу представке правног или физичког лица спроведено је 18 ванредних инспекцијских надзора. Приликом контрола регистрованих привредних субјеката 12 лица је затечено на фактичком раду “раду на црно”.

Републички туристички инспектор Живадин Бошковић је извршио 28 ненајављених инспекцијских надзора, од којих су 18 били ванредни и 5 редовни. Наводи незаконито поступање комуналне полиције града Шапца у ноћи 24. октобра 2021. године. У два случаја нису санкционисали предузетнике због непоштовања члана 13. Одлуке о радном времену угоститељских објеката на територији града Шапца. Том приликом угоститељски објекти нису испражњени и затворени као што то прописи налажу,о чему су писаним путем обавештени од стране републичког туристичког инспектора. Оваквим поступањем подстичу се и други привредни субјекти на кршење прописа,а посебно непоштовање радног времена.
Шеф Одсека за санитарни надзор Владан Рашић, истиче да је урађено 6.203 надзора, од којих су 226 редовни, 5863 ванредни и 112 контролни. Евидентирано је 8.960 оболелих лица, са 5.717 лица у контакту. Као ефекат рада инспекције, донето је 5.891 решења и то 174 из редовног надзора и 5.717 из ванредних.

Шеф Одсека ветеринарске инспекције Јасмина Којичић Стефановић, наводи да је извршено 596 надзора од којих су 116 редовни, 418 ванредни и 30 контролни у оквиру редовних надзора. Поднето је 18 прекршајних пријава и донето 56 решења из редовног надзора.

Координатор републичке пољопривредне инспекције Горан Бошковић, обавештава да је извршено 73 контроле, од којих 42 редовнe и 31 ванредна. Донето је 12 решења из редовног надзора.Инспекцијске послове обављају два извршиоца.

Републички инспектор за заштиту животне средине Бранислава Тешић, истиче да је извршено 25 надзора и то 13 редовних и 12 ванредних. Обављени су по захтеву Агенције за заштиту животне средине и представкама грађана.

Републички водни инспектор Драган Тадић је извршио 20 надзора од којих 19 редовних и 1 ванредни. Донето је 12 решења и то 1 за отклањање незаконитости, 10 за прибављање водних аката и 1 забрана обављања делатности -вађење речних наноса из корита реке Дрине. Најављених надзора је било 8, а ненајављених 12. Поднето је 2 захтева за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом у Шапцу и Лозници, због вађења речних наноса из корита реке Дрине без прибављене водне сагласности за вађење речних наноса од надлежног органа ЈВП”Србија воде”Београд. Инспекцијске контроле су се односиле на радне циљеве и то: заштита од штетног дејства вода и заштита вода.

Републички фитосанитарни инспектор Мирослав Алексић је спровео 35 контрола и то: 2 из области Закона о средствима за исхрану биља; 15 по Уредби из области подстицаја за подигнуте вишегодишње засаде воћа и наслона; 1 из области ИПАРД-а везано за примену средстава за заштиту биља; 15 из области здравља биља, приликом којих је издато 15 фитосертификата; 1 из области Закона о безбедности хране и 1 из области средстава за заштиту биља. Поднето је 14 захтева за покретање прекршајног поступка.

Републички шумарски и ловни инспектор Александра Ђурковић,са седиштем рада у Шапцу је извршила 24 контроле од којих 8 по Закону о шумама, 4 по Закону о репродуктивном материјалу, 11 по Закону о здрављу биља и 1 по Закону о дивљачи и ловству.

Републички здравствени инспектор Ивана Антонијевић, је израдила недељне извештаје у форми табеларног прегледа за АГ тестирања у приватним лабораторијама на подручју Мачванског, Колубарског, Златиборског и Моравичког управног округа. Вршила је проверу активних и брисаних предузетника и ажурирала базу података отворених ординација приватне праксе на подручју Мачванског управног округа, на основу постојеће базе података у АПР-у. Радила је и табеларни преглед здравствених установа у приватној својини у Мачванском управном округу.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa