Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Фото: М. Ковачевић

Фото: М. Ковачевић

ИДЕЈЕ МЛАДИХ

Марко Бојчић сервисер тротинета

Излазећи у сусрет захтеву једне своје колегинице да јој замени гуму на тротинету, дошао је на идеју да сервисира ове „уређаје будућности“, како у Мачви, где их је све више, често говоре.
У случају Марка Бојчића (26) из Дубља, код Богатића и недалеко од Шапца, некадашњег ученика једине, Средње мачванске школе у Богатићу на смеру ветеринарски техничар с правом се може рећи да бујна, младалачка машта уз домишљатост и жељу за радом може да „произведе“ стручност за обављање ретког занимања, која имају будућност.

Наиме, како у струци није могао да се запосли, а желео је да што пре сам привређује, Марко није стајао „скрштених руку“ и запослио се у сеоској фирми за производњу свећа. Излазећи у сусрет захтеву једне своје колегинице да јој замени гуму на тротинету, дошао је на идеју да сервисира ове „уређаје будућности“, како у Мачви, где их је све више, често говоре.

И Марко је тако набавио свој примерак тротинета, а убрзо, после оне замене дотрајале гуме, „затрпали“ су га власници тротинета из околине, Републике Српске, па чак из Босне и Херцеговине да им поправља њихове „љубимце на два точка“, који полако освајају и мачванске друмове. Тако се прочуо као вредан и поштен мајстор, сервисер тротинета, па су му првобитно два шафцигера које је поседовао била премало за све „суптилније“ послове којима је био изложен око сервисирања тротинета.Набавио је и нови алат, а „срж“ тротинета, односно шеме инсталација „снимио“, посредством интернета и простудирао како раде, те како најчешће настају кварови и како их поправити. С тим у вези спреман је да одговори на све изазове, наравно ако се поправка исплати, о чему увек предходно упозори власника. После неколико месеци рада овај младић, домишљат и предузимљив, схватио је да сервисирање тротинета може бити уносан посао.

- Намеравам озбиљно да се овим бавим, те да у саставу будуће радње отворим одељење за продају нових тротинета и електричних бицикала. За то постоји све више заинтересованих, каже Марко.
Са својом иницијативом упознао је заинтересоване на друштвеним мрежама и добио охрабрујуће одговоре.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa