Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕДСТАВНИЦИ ДВД “ГРУШИЋ” НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Шабац међу реткима препознао значај ДВД-а

Вредност опреме је око 350.000 динара. Други део опреме, за још 13 чланова, треба да стигне у току овог месеца, тако да ће укупна вредност опреме бити нешто мања од милион динара
Представнике Добровољног ватрогасног друштва “Грушић” у понедељак је, у Градској кући, угостио градоначелник Шапца Александар Пајић. Овом приликом им је званично уручио униформе које су обезбедили Ватрогасни савез Србије и Сектор за ванредне ситуације.

-Ми на овај начин повећавамо безбедност грађана Шапца. ДВД “Грушић” је формирано у јуну и сада су добили опрему и почињу им теоретске и практичне обуке, тако да ће бити потпуно спремни за ситуације у којима треба да делују. Они ће притећи први у помоћ до доласка професионалне јединице. Сигуран сам да је ово добар пут и да постајемо пример добре праксе. После усвајања Закона смо једна од ретких локалних самоуправа која је формирала ДВД. Нећемо се задржата на једном. Члан Градског већа задужен за безбедност, Зоран Здравковић, намерава да се оваква друштва оформе и у Мачви и у Посавотамнави, тако да сви правци буду подједнако обезбеђени ватрогасним друштвима, рекао је градоначелник Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Вредност опреме је око 350.000 динара. Други део опреме, за још 13 чланова, треба да стигне у току овог месеца, тако да ће укупна вредност опреме бити нешто мања од милион динара.

Фото: "Глас Подриња"


Сигуран сам да је ово добар пут и да постајемо пример добре праксе. После усвајања Закона смо једна од ретких локалних самоуправа која је формирала ДВД


-Шабац је препознао улогу и значај формирања ДВД-а на територији јединице локалне самоуправе. ДВД “Грушић” је младо ДВД, међу првима формирано, након усвајања новог Закона о добровољном ватрогаству. Оперативна јединица овог ДВД-а има 23 члана. Пошто су припадници Добровољне ватрогасне јединице прошли категоризацију и лекарске прегледе, Сектор за ванредне ситуације ће у наредном периоду спровести њихову обуку. ДВД “Грушић” је добило материјално-техничка средства неопходна за функционисање и рад. Након обуке и добијања возила, које је градоначелник обећао, ставиће се у оперативну функцију и значиће много за безбедност града и као помоћ припадницима ватрогасно-спасилачких јединица, истакао је в.д. начелника Одељења за ванредне ситуације Иван Спајић.

Пријему су присутвовали и начелник Полицијске управе Шабац Александар Вилотијевић и Члан Градског већа задужен за безбедност Зоран Здравковић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa