Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Свечана Академија поводом Дана града

Додељене Априлске награде

За развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награђен је глумац и водитељ, новинар и глумац Огњен Амиџић. У исто време, добио је повељу почасног грађанина Шапца. За допринос развоју и промоцији града награђено је предузеће за инжењеринг, консалтинг, пројектовање и изградњу “СЕТ д.о.о.” Шабац. У име ове фирме признање је примила директор Миленца Срећковић За развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада добитник Априлске награде је власник расадника “Леска” из Добрића Јанко Јанковић
Свечаном Академијом у Шабачком позоришту уз присуство бројних званица обележен је Дан града Шапца, у знак сећања на 22. април 1867. године, када је Турска војска напустила наш град, чиме је означен крај владавине Османског царства која је на овом простор у трајала дуже од три века. Кључеви града тада су предати пешадијском капетану српске војске Лазару Цукићу.

Симболично, на овај дан град Шабац годинама уназад додељује Априлске награде. Кључ града за установе и појединце који су обележили протекли период..

Приликом овогодишње свечаности, градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је Шабац град одговорних, вредних и поштених људи.

Наша је обавеза да све Шапчане учинимо поносним и задовољним нашим градом било да они живе у Шапцу или су привременом напустили наш град


-Размењујући знања и искуства са другима наши људи постају најбољи репрезенти шабачког краја и преносиоци духа који краси људе овог дела Србије. Наша је обавеза да све Шапчане учинимо поносним и задовољним нашим градом било да они живе у Шапцу или су привременом напустили наш град. Трудимо се да Шабац учинимо добрим местом за живот. Свечаном доделом Априлских награда награђујемо труд и постигнуте резултате људи који су својим деловањем оставили значајан траг у областима којима се баве.
Априлске награде додељене су у три категорије. За развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награђен је новинар и глумац Огњен Амиџић. У исто време, добио је повељу почасног грађанина Шапца.

-Ово је за мене важна и драга награда, јер сам везан за Шабац и то често спомињем и наглашавам. Одрастао сам у овом граду и са собом понео естетику овог краја - рекао је Амиџић.
За допринос развоју и промоцији града награђено је предузеће за инжењеринг, консалтинг, пројектовање и изградњу “СЕТ д.о.о.” Шабац. У име ове фирме признање је примила директорка Миленца Срећковић. У име запослених, захвалила се на признању.

-Ово признање припада сваком од њих. Захваљујем се на части која нам је указана. У нашем тиму је више од 50 младих, високообразованих људи који своју будућност виде управо у овом граду.
За развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада добитник Априлске награде је власник расадника “Леска” из Добрића Јанко Јанковић. Како каже, значајно му је свако признање, а посебно када је оно од средине из које долази.

-Ово признање ће нам бити још већи подстрек за развој производње и увођење иновација- истакао је Јанковић приликом преузимања награде.
Ж.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa