Инфо

15. децембар 2022.15. дец 2022.
Барселона у мислима, Наис на путу: Тохољ у дуелу пред голом

Барселона у мислима, Наис на путу: Тохољ у дуелу пред голом

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ И ВК САВА

Наис пред одмор

Први лакши ривал после серије тешких. Мисли у Барселони и пре него што је требало. Нишлије просечан ривал који не сме да представља проблем
Мисли су свима у Шапцу биле усмерене ка Барселони, још и пре дербија у Крагујевцу, што показује резултат, али и игра Шапчана. Историјски дуел је одигран синоћ, односно у среду у Барселони, а у тренутку када текст настаје, овдашња експедиција тек је у путу ка Каталонији. Исход је видљив на нашем порталу, а нама остаје да се надамо да је четвртак дан у коме је Шабац добио четвртфиналисту Евро купа. Размишљање о Наису свакако почиње, без обзира на исход, тек од данас.

Раднички – Шабац 11:2 (4:2, 2:0, 4:0, 1:0)
Крагујевац. Гледалаца: 500. Судије: Путниковић и Станојевић.
РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић, Станојевић 2, Јанковић, Ћук 1, Вицо 1, Укропина 3, Којић, Пљеванчић, Радуловић, Лукић 1, Врлић 2, Тодоровски, Гавриловић 1.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић, Копцев, Круг, Бараћ 1, Станић, Тубић, Шулц, Стојановић 1, Шаикудинов, Гавриловић, Тохољ.


Нишлије су требале да ове сезоне играју у Првој А лиги и да у Шапцу гостују у мечевима против Саве, међутим како је Ваљево, њихов „џелат“ у баражу, одустало од највишег ранга, Ниш је задржао статус суперлигаша. Осим што игра у домаћој лиги, наступа и у другом рангу Регионалног такмичења. У оба има по један тријумф, но у оба случаја је начинио мала изненађења, против НБГ Вукова, односно Катара где није био фаворит. Некадашњи играч Шапца Боловић је важан чинилац у клубу, уз преискусног Шиља, односно младе Вуловића и Танасијевића, најбоље играче Ниша.

Дуел припреме за Ваљевце: ВК Сава


Свакако је на свакој позицији Шабац квалитетнији и неоспорно апсолутни фаворит. Победа је прилика за прекид лошег низа после тешких мечева. Место у бољој групи на пролеће одавно је осигурано

Сава – Таш 7:13 (0:1 1:2, 3:5, 3:5)
Градски базен. Гледалаца: 300. Судије: Јовић и Кнежевић. Искључења: Сава 7, Таш 10. Петерци: Сава 1 (0), Таш 3 (3).
САВА: Алимпић, Новаковић 1, Мичановић, Мићић 1, Бабић 2, Арсеновић, Јездимировић 1, Пантелић 1, Михаилови, Лазић 1, Лукић, Трбовић , Гошић, Васић.
ТАШ: Плавец, Петровић 1, Лазић, Цебаловић, Шуберић 5, Радовановић, Алексић, Андрејевић 1, Бановић 5, Шуберић 1, Шећеровић, Ацковић, Сретковић, Станојевић.


ЖАК проба за Ваљево
После победе над Бечејем пре неколико недеља, најважнији меч за младе шабачке ватероло изданке је утакмица против Ваљева у среду, где је победа неопходна као отклон у борби за опстанак. Ривал ће бити тим без бодова у досадашњих осам кола, такође млад и пред императивом победе.
У Кикинди Шапчани немају шта да изгубе. Кикинђани осим традиције имају много искусних играча и екипу која припада горњем делу табеле. Мало је вероватно да се укључе у борбу за виши ранг, али могу да утичу на њу. Свакако су фаворити. Прво полувреме против одличног Таша, уз опоравак свих играча је показатељ за Саву.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa