Инфо

2. март 2023.2. мар 2023.
Нови окршај против црно-белих у суботу

Нови окршај против црно-белих у суботу

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Поново Партизан у Шапцу

Ново гостовање Партизана. Још у мислима Куп меч. У Кикинди освојена нова два бода. Београђани јачи него јесенас. Низ тешких мечева пред Шапчанима
Пораз у четвртфиналу Купа Србије није био пријатан, али је екипа Владана Матића успела довољно да се опорави за неколико дана и освоји планиране бодове у Кикинди, настављајући пут ка плеј офу. Јасно квалитетнији клуб је наметнуо брзо свој ритам, те ни бодови нису били упитни.

Кикинда – МП Елискир 25:31 (12:14)
Кикинда. Гледалаца: 400. Судије: Милосављевић (Звечан) и Ковач (К. Митровица). Седмерци: Кикинда 4(2). Искључења: Кикинда 6; МП 4 минута.
КИКИНДА: Балабан, Кукић 1, Стојановић 6, Видовић, Костић, Трнинић, Ђукић, Мишков (1 одбрана), Шијан 8 (1), Врговић 3 (1), Панић 2, Ракић 3, Комарек 1, Илијин 1, Гаћиновић (10 одбрана).
МП ЕЛИКСИР: Павковић, Додић 4, Карић, Јевтић 2, Ћосић, Срдановић 5, Миловановић 1, Иванић, Арсић (18 одбрана), Дамјановић, Симић 2, Брајовић 7, Јовановић 5, Паповић, Петровић, Дакић 5.


Управо џелат плавих у Купу је и наредни ривал. Као што су у хали „Зорка“ крајем фебруара одиграли дерби четвртфинала Купа, тако ће исто место бити поприште дербија истих ривала, само сада у Супер лиги у 18. колу. Обе екипе желе у плеј оф, победа би домаћима готово обезбедила тај циљ, а чак ни евентуални неуспех не би одвео плаве ван плеј оф зоне, док Партизан није у тако лагодној позицији и изгубљени бодови би могли донети знак питања над полуфиналом.

Шапчани су у јесењем делу однели бодове из Београда, али се Партизан реванширао у Купу и свакако да опет у Шабац долази са појачаним саставом у односу на полусезону. Иначе добар тим је ојачан доласком Вука Лазовића, репрезентативног пивотмена Црне Горе и Младена Шотића, крилног играча пристиглог из Шпаније. У бековску линију је дошао доскорашњи играч Металопластике Немања Миловановић. У екипи су остали Којадиновић, Трнавац на голу, Петрић... Шабачки тим у односу на први дуел је у сличном саставу, уз изостанак онда стрелца осам погодака Аидија.

Б. Симић


Дуелом против Партизана Металопластика Елискир започиње низ тежих мечева. Након Партизана гостује
Обилићу, потом у Шабац долази Црвена Звезда пре гостовања у Панчеву. Сви ови дуели су планирани за март који ће бити и кључни месец за Металопластику у плеј оф настојањима.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa