Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
С. Лазић и А. Цветковић (фото: А. Ц.)

С. Лазић и А. Цветковић (фото: А. Ц.)

БОДИБИЛДИНГ: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Шапчани моћни у Барселони

Шабачки бодибилдинг добио је још једну потврду на међународној сцени, а овај пут у великом остварењу српског бодибилдинга на континенталном нивоу допринео са чак три медаље. Окићени из Барселоне стигли су Александар Цветковић и Србослав Лазић. Србија је у конкуренцији 45 држава освојила екипно шесто место.

Цветковић је након две вицешампионске титуле, коначно стигао на кров Европе, у својој изворној категорији game cllasic. Златном одличју додао је бронзу међу такмичарима у класик бодибилдингу. Наступао је и у категорији класик физик где се домогао финала и на крају освојио пето место.

-Осећај је фантастичан, а медаље су још јачи мотив, јер ме у новембру очекује Светско првенство. Медаља би била сјајна, али не кријем да сањам највише место и највећи успех нашег бодибилдинга – истакао је Цветковић.

Лазић се вратио после паузе, освојио Куп Србије, Куп Балкана (где је прво место у својој категорији заузео и Шапчанин Слободан Грујичић), а низ наставио бронзом у Шпанији. У најбројнијој категорији men’s physique, међу 20 такмичара успео је да се попне на победничко постоље. Ово је нова европска бронза за Лазића, након освојене 2018. године.

-Конкуренција је била изузетна, најбољи такмиачри Европе и презадовољан сам, поносан што сам успео да освојим медаљу. Низ успеха после домаће сцене и Балканског купа је настављен и настављам даље још мотивисанији – нагласио је Лазић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa