Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Завршни рачун за 2022, домаћински
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ 13 СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Завршни рачун за 2022, домаћински

И ова седница Општинског већа позабавила се свим сегментима живота Општине Владимирци. Уз усвајање прве измене финансијског плана председника општине и друге измене финансијског плана општинске управе за текућу годину, утврђен је предлог одлуке о другом ребалансу буџета за ову годину
Детаљно изнет предлог одлуке о завршном рачуну буџета дао је прилику да се, народски до у динар појасни да се домаћински газдовало и да би требало тако и наставити по свим назнакама. Усвојен је и предлог одлуке о измени и допуни одлуке о обезбеђењу јавног осветљења која треба да поједностави боље функционисање па и смањење трошкова. На дневном реду је био и предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП „Извор“. Појаснило се доношење одлуке о одобравању подстицајних средстава за ископавање (бушење) бунара у овој години и о динамици исплате средстава.
Уз захтев удружења пензионера Дебрца за завршетак радова у Дому пензионера разматран је и захтев шаховског клуба Пејиновић али и враћен на допуну како би се детаљније изнеле потребе клуба за плаћање трошкова такмичења.

Колико је завршни рачун био значајан за газдовање у протеклој години, сведоче око 65 милиона динара који су претекли да се већ по потреби утроше у овом лету уз напомену да се такав епилог није десио већи низ година уз наду да ће и надаље све ићи у правцу домаћинског приступа ка финансијама.


Захтев Црвеног крста Општине Владимирци за финансирање куповине ручних сатова добровољним даваоцима крви који су течност живота дали 50 и више пута наишао је на наклон свих како се ради о чину поштовања хуманиста али и доказ да се њихова општина брине о немерљивом вредном гесту давања крви али и бриге матичне средине за акције добровољног давања крви. Разматрана је и молба Општинског фудбалског савеза за финансирање уређења просторија за сада само могућност да се заврши фасада куће фудбала.

Бројни су били захтеви за помоћ оних којима је преко потребна а у оквиру могућности и оправданости изашло у сусрет. Помогло се сходно могућности и штампање књиге „Данилове очи“. Тражило се и мишљење Центра за социјални рад ради давања сагласности о поступку признања права на посебну новчану помоћ уз спремност да се помогне према могућности. Конструктивни рад је обележио и ову седницу већа.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa