Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Рађевац мора у нижи ранг (фото: ФК Рађевац фб)

Рађевац мора у нижи ранг (фото: ФК Рађевац фб)

ФУДБАЛ: РАСПЛЕТ НА ЧЕКАЊУ

Фудбалски домино ефекат

Сезоне завршене у прва четири ранга. Расплет још неизвестан. Уколико не буде одустајања, велике промене у саставу лига. Опстанак Лознице доноси домино ефекат на ниже рангове
Крај сезоне у српском фудбалу не значи и одговоре на она најважнија питања, већ само даје индиције. Наизглед је јасно ко ће у нижи, ко у виши ранг у прва четири ранга, међутим увек су могућа одустајања, фузије и довољна је једна промена и импликације су на све.

Шта ће се догодити, о чему се збори, нећемо анализирати. Уколико не буде промена на поменути начин јасно је да из Прве лиге испадају: Лозница, Златибор, Трајал и Рад. Мењају их шампиони српских лига: Дубочица Лесковац, Текстилац Оџаци, ОФК Београд и Смедерево. Колубара и Младост Нови Сад стижу из Супер лиге, док су у елити ИМТ и Железничар. Српску лигу Запад напуштају: Мачва Богатић, Слога Краљево, Слога ББ, Рађевац и Будућност Ариље. Нови чланови су: Лозница, Златибор, елиминисани из Прве лиге, односно најбољи зонаши: Врело, Слога (ПМ), Омладинац Заблаће и Јошаница. Из КМ зоне, од следеће сезоне смањене на 12 клубова, елиминисани су: Јединство Владимирци, Младост Прњавор, Раднички Клупци, Задругар Лајковац и Стрмово, док у Лигу долазе највероватније: Липолист, Младост Драчић, као шампиони Окружних лига, односно елиминисани из СЛЗ Мачва (Б) и Рађевац.



У оваквом расплету следи велики егзодус из Окружне лиге, где стижу: Јединство Завлака, Војвода Степа, Стојан Лазарац, као прваци међуопштинских рангова, као и доскорашњи зонаши Јединство (В), Младост (П) и Раднички (Кл), што значи да ће у нижи ранг пет екипа, док ће позиција 11. уместо опстанка донети само бараж. Даље импликације сежу до општинског ранга. Ипак, у случају да једна екипа одустане од Прве лиге, отвара се опстанак Лозници, потом Мачви, Јединству и једанаестој екипи Округа...

У међуопштинским лигама у току је друга фаза баража, док су општинске лиге окончане раније уз изузетак лозничке којој је преостало још једно коло. Прваци су: Металопластика (ОЛ Шабац), Омладинац Богатић (ОЛ Богатић), они ће у МОЛ Мачва; Полет Јаловик (ОЛ Владимирци) и Корман (ОЛ Поцерина) су нови чланови МОЛ Поцерина, док се Синђелић Липница, шампион ОЛ Лозница враћа у МОЛ Јадар.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa