Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Вајари у фокусу
17. сазив Ликовне колоније Мишар

Вајари у фокусу

Ликовна колонија Мишар реализује се у сарадњи Културног центра Шабац и Задужбинског друштва “Први српски устанак”, под покровитељством града Шапца. Учесници су вајари Александар Вечериновић и Милутин Ранковић
У башти Културног центра на конференцији за медије најављен је почетак 17. сазива ликовне колоније Мишар, на којој су два вајара представила своје будуће радове.

Ликовна колонија Мишар реализује се у сарадњи Културног центра Шабац и Задужбинског друштва “Први српски устанак”, а под покровитељством града Шапца.

Учесник 17. сазива је професор Александар Вечериновић, вајар који ће се први пут представити шабачкој публици.

- У питању је део мог истраживања са основних, а потом и мастер студија, меморијално обележје у вези са Шапцем и његовим хумором. Шабачка чивија је апстрактна геометризована форма која се у једном тренутку ломи, зауставља, а онда наставља свој ток. Наш шаљиви дух нас је одржао све ове деценије, истакао је проф. Вечериновић.

Такође, вајар Милутин Ранковић, директор Културног центра “Хаџи Рувим” у Лајковцу, урадиће скулптуру Крстивоја Илића, нешег завичајног песника. На тај начин град ће се одужити свом песнику.

- Више од деценију сарађујем са Ликовном колонијом Мишар. Крстивоје Илић био је елегичар и народни уметник. У мом рукопису биће то нова стара прича о човеку који је дао велики допринос укупној српској култури, истакао је Ранковић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa