Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Капије Атине
Кон Игулден:

Капије Атине

Две велике империје спремају се за рат…

Само једна може да победи.

Година 490. пре нове ере. Док облачи свој оклоп и спрема се да изађе на бојно поље како би се борио против Персијанаца, Ксантип не зна да ће учествовати у борби којој је суђено да одзвања кроз векове: легендарној бици на Маратонском пољу. Дарије Велики искрцао се на обале Грчке са својом војском од четрдесет хиљада војника, са десет хиљада „бесмртника“ као њиховим срцем и штитом. Бронзаних ратника Атине има једва десет хиљада, али Ксантип, Темистокле и остали боре се за нешто важније од краља. Предвођени Милтијадом, показаће шта могу да ураде људи спремни на све да заштите оно што воле. Усред мириса крви и коморача који прекрива бојно поље, Грци ће отерати непријатеља назад у море.

Велика битка је добијена, али рат је тек почео.

Десет година касније, Ксеркс ће повести Персијанце жељне освете у поход да сравне Атину са земљом.

Док опасност вреба и са копна и са мора, Атињани позивају у помоћ своје савезнике из Спарте предвођене Леонидом – у очајничком покушају да зауставе Персијанце у Термопилу.

Кроз политичке сплетке и задивљујуће јунаштво, кроз борбе за моћ, интриге и страсти, роман Капије Атине оживљава једно од најузбудљивијих поглавља античког света.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa