Инфо

29. јун 2023.29. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Годишња изложба радова ученика Школе примењених уметности у Народном музеју у Шапцу

Најбољи са најбољима

У Народном музеју у Шапцу до 29. јуна отворена је Годишња изложба радова ученика Школе примењених уметности на којој су приказани најквалитетнији радови из годишње продукције. Аутори поставке су Милош Поповић, Ђорђе Зечевић и Давид Јовановић. Поставку је отворила историчарка уметности Иванка Трифуновић, а додељене су и награде најуспешнијим ученицима.

Фото: "Глас Подриња"


За вишедеценијску подршку у презентацији уметничког стваралаштва ученика Школе примењених уметности директорка Невенка Ђокић уручила је захвалницу Народном музеју.

Професори Михаило Симовић, Наташа Јовановић и Младен Пантелић ове године понели су титуле ликовни педагог.
-Велика је част и признање бити ликовни педагог Србије. Сматрам да то не би било могуће да не радимо са талентованом и дивном децом. Њихово умеће се види не само када су награде у питању, оно је евидентно у делима која су представљена на изложби у Народном музеју у Шапцу- навео је професор Младен Пантелић.


-Годишња изложба је идеалан прилика да јавности прикажемо богатство које негујемо у нашој Школи. Када поменем богатство мислим на талентоване и даровите ученике, њихове професоре менторе који несебично своје знање, умеће деле са младим људима који похађају нашу образовну установу. Више од 20 ученика су носиоци бројних награда и признања, док су три професора понела титулу ликовни педагог. Морам да напоменем да титулу ликовни педагог не додељује Школа, већ дуге више инстанце на нивоу Репбулике – нагласила је Невенка Ђокић.
М. Ж.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa