Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Будућност кајака (фото: КК Зорка сајт)

Будућност кајака (фото: КК Зорка сајт)

КАЈАК: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Пионири вицешампиони

Окончане лиге. Пионири најуспешнији, екипно други. Одличан наступ мини кајак селекције у последњем колу. Шапчани освојили 12 медаља последњег викенда. Следе Првенства Србије
Пионирска екипа шабачке „Зорке“ освојила је друго место у екипном пласману Пионирске лиге Србије окончане недавно у Бачкој Паланци. У последњем, четвртом колу четверац (Андреа Вукашиновић, Андреа Ђурковић, Тара Илић, Сара Николић) освојио је прво место на 500 метара, док су два сребра заслужили Андреа Вукашиновић у једноседу на 1.000 метара, односно тандем две Андрее Ђурковић и Вукашиновић на 500 метара.

Уз резултате преосталих пионирских представника учврћена је и потврђена друга позиција. Укупно је шабачки какајкашки тим освојио 438,5 бодова. Титулу је освојио тим Дунава из Бездана са 541,5 освојених бодова. Трећа је Војводина, следе Бегеј, БСК Борча... укупно се надметало 25 клубова у овој категорији.

Младе наде Зорке (фото: КК Зорка сајт)


Мини кајак селекција је накрају заузела четврту позицију. Освојили су најмлађи 445 бодова. Испред њих су: Таркет, Дунав и Тисин цвет. У последњем колу мини кајак представници су освојили чак девет медаља. Олга Петровић и Вања Вујућ су биле најбрже у двоседу на 500 метара, док су двоседи на истој деоници: Реља Икодиновић и Ђурађ Тројанчевић; Павле Чачић и Страхиња Митровић; Нађа Радаковић и Ела Мићић; Михаило Андрић и Ђорђе Илић, као и четворосед: Лазар Павловић, Жарко Ђуповац, Никола Бауер и Миладин Мијаиловић заузели друга места. Нађа Радаковић, Страхиња Митровић и тандем Ирина Марић – Андреа Сакић освојили су бронзе. Једноседи су трећи на 1.000, двосед на 500 метара. У последњем колу Шапчнке и Шапчани су у мини кајаку били други, а укупно четврти у конкуренцији 25 клубова.

У непотпуном саставу Зорка је наступила у Лиги олимпијских нада. Није било одличја и у укупном пласманом на позицију 12 уз 62,5 бодова. Шампион је Змај, други је Дунав, трећи Таркет.
Сезона за млађе категорије на клупском нивоу није завршена. Мини кајакаше очекује Првенство Србије



12. августа, док ће пионири, кадети и млађи јуниори бранити боје клуба у септембру на екипном Првенству Србије за све категорије.
AA

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa