Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Караси од Караискакиса  до Владимираца
ВЕЛИКАН ФУДБАЛА У ВАРОШИЦИ СПОРТА

Караси од Караискакиса до Владимираца

Недавно гостовање ветерана фудбалског клуба Црвена звезда у Владимирцима било је прилика да попричамо са легендом некада велике ЈУ школе фудбала али и сада мајстора у животно поодмаклим летима. Уз Боровницу Неђу Милосављевића и бројне знане асове црвено беле машине, присећао се Станислав Караси фудбалских дана:

„Било је лепо, скоро нестварно, прво бити на велелепној Маракани и део легенде која је изнедрила европског и светског шампиона а Звезда увек била Звезда. Памтим наравно Караискакис и фанатичне грчке навијаче и гол одлуке у условима које је сада немогуће поредити, од терена до публике. Али тада се живело за фудбал и мечеви чекали као празник.

Била је прилика да фудбалски шмекер каже колико је бубамара истински најлепша споредна ствар на свету:

„ Из играчких дана то је као да сањате сан а сада као ветерани изнова доживљавамо бројна пријатна изненађења. Од средина које важе за истински фудбалске до мање знаних. Дочекују нас срдачно а понекад се по Европи скоро шокирамо колико је Звезда велико име. Па тако смо у Немачкој имали прилику да будемо дирнути што бројем гледалаца, што поштовањем према нашем клубу.

Било је неизбежно и питање какав је утисак о мањим срединама попут Владимираца:

„ Ове пуне трибине и понека мајсторија, јер године чине своје, разгале нарочито у оваквим срединама а треће полувреме у овим пријатељским сусретима испуни душу. Изузетан пријем и поштовање на сваком кораку учинили су да се осећамо као код своје куће. Поделили смо дан дружења и сећања а верујте да добро знам да је овај крај изнедрио бројне великане фудбала и да и сада врви од талената. Укаже ли ми се прилика радо ћу опет доћи, препознатљивим шармом је закључио некада велики мајстор у копачкама из сада већ бајковитих дана фудбалске бубамаре.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa