Инфо

17. август 2023.17. авг 2023.
Ф. Новаковић (фото: Ербу Ердоган)

Ф. Новаковић (фото: Ербу Ердоган)

ВАТЕРПОЛО: КАДЕТСКО ЕП

Вицешампиони Европе

Остао је ватерполо Србије без злата овог лета на великим такмичењима, но кадети су уз јуниоре донели сребрна одличја. Првопоменути су у великом финалу у Маниси поражени од Грчке (8:9), једине репрезентације која их је побеђивала у Турској. Одлично друго полувреме није могло да надоkнади слабу игру у првом.

Висока позиција српског ватерпола сврстала је нашу репрезентацију у једну од две најјаче групе. Почело је победом над Италијом (12:10), где је голове одлуке постигао Новаковић, потом је у мечу који је могао бити решен на сва три могућа начина, Грчка била боља (9:11), да би четвртфинале Србија обезбедила рутински и доминантно над Холандијом (15:6). Четвртфинале је донело нови дерби Балкана. Ривал је била Црна Гора, која је апсолутно надиграна на путу до полуфинала. Мађарска је моћна, но феноманална игра наших играча, пре свега у првој и последњој четвртини донела је место у великом финалу (12:10) и још један окршај са Грцима за злато.

Шабачки ватерполо су у Маниси представљали Филип Новаковић, нови првотимац ВК Шабац, стрелац десет голова и првотимац шабачке Саве, доскорашњи саиграч Новаковића, Новак Лазић који је имао пре свега одбрамбене задатке, али је успео да постигне и један гол.

Пре успеха кадета, јуниори су у Румунији стигли до сребра на Светском првенству играча до 20 година, сениори су били четврти у Фукуоки, као и пионири на Европском првенству за играче до 15 година у Подгорици.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa