Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
В. Матић пред дерби изазовом

В. Матић пред дерби изазовом

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Дерби кола у Лесковцу

Тежи меч него у првом колу. Лесковчани амбициозно улазе у сезону. Дуел двојице Шапчана на клупама, Дубочица дужник Металопластике
Пролетер је велико име, али у овом тренутку није кадар да направи веће проблеме Металопластици и то је јасно показао паркет у суботу. Домаћи су контролисали игру, резултат, те иако нису играли у најјачем саставу, резултат није био упитан ниједног тренутка. Свакако много већи изазов Шапчане очекује у дербију другог кола, на гостовању у Лесковцу. Када би се гледали само резултати у пролећној полусезони, Дубочица би била трећа на табели. Клуб који је иначе био незгодан на домаћем терену, успео је и на гостовањима да направи проблеме, Металопластика Елискир је то осетила на својој кожи изгубивши у „Зорки“. Ове сезоне Дубочица жели место у Европи, потајно се надајући и плеј офу.

Два бода су лагано донели из Уба, екипу чине сви играчи веће минутаже из претходне сезоне, уз неколико појачања, пре свих Милошевића из Динама, браћу Павловић из Пролетера, односно Петровића из Колубаре. Важан фактор успеха био је и тренер, Шапчанин, Ђорђе Теодоровић који је у клуб дошао на полусезони и остаје и у овој.

МП Еликсир - Пролетер 38:26 (19:17)
Хала Зорка. Судије:Ковач (К. Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: МП 8(7); Пролетер 4(3). Искључења: МП 12; Пролетер 12 минута.
МП Еликсир: Павковић (2 одбране), Додић 9 (3), Ф. Миловановић 5 (1), И. Миловановић 1, Гавасхелисхвили 2, Јевтић , Арсић (11 одбрана), Дамњановић , У. Павловић, В. Павловић, Брајовић 6, Паповић 3, Петровић, Симић 5, Дакић 5, Јовановић 2.
ПРОЛЕТЕР: Ћоровић, Васић 6 (3), Дамњановић 2, Пешић, Микић, Раковић, Гаковић, Куреши, Рудић 4, Меселџија, Кнежевић 1, Брети, Милошевић 9, Радичевић 2, Петровић, Буквић 2.


Претходне сезоне Металопластика је са „врућег терена“ на југу донела бодове, победила је домаћина и у полуфиналу Купа, касније и освојила трофеј, те је долазак у Лесковац долазак на место успеха.

Ђорђе Теодоровић је предводио Металопластику у сезони 2018/19, а након тога је радио у Железничару из Ниша, крагујевачком Радничком, Наиси и Дубочици. Против бившег клуба има позитиван однос. Поражен је само једном, у полуфиналу Купа 2021. године.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa