Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
Медицинар 23/24 (фото: ЖРК Медицинар фб)

Медицинар 23/24 (фото: ЖРК Медицинар фб)

РУКОМЕТ: ЖРК МЕДИЦИНАР

Тежак старт

У прва четири кола три плеј оф тима из претходне сезоне. Бекамент један од кандидата за титулу. Александра Васић под упитником. Без пресије у жељи да изненаде фаворита
Жреб такмичарских бројева није био пријатељ шабачког Медицинара, а у кооперацији са бергеровим таблицама одлучио је да Шапчанке у прва четири кола играју против три тима која су претходне сезоне партиципирала у плеј офу, а тамо желе да буду и у овој. Први ривал, на отварању сезоне је Бекамент, у суботу, од 19:30, аранђеловачки клуб који не успева да освоји тутулу, али увек има тим који фигурира као кандидат.

-Бекамент је сачувао костур екипе. Неколико рукометашица јесте напустило тим, Митровић и Коцић, но најважније су остале. Појачале су се на дефицитарним позицијима. Иако су промениле тренера, свакако остају тим који може на крају да буде и најбољи, а свакако припада плеј офу – истиче тренер Шапчанки Ненад Тешић.

А. Васић


Бекамент свакако долази као фаворит у Шабац, предвођен некадашњим рукометашицама Медицинара Аном Томковић и Алекснадром Крстић, односно Зое Петровић које су продужиле уговоре. Нови тренер је Ђорђе Обрадовић, а ангажована је Наталија Микић из Младости. Припремале су се кроз припремне мечеве и наступале на јаком турниру у Скопљу где су забележени добри резултати.

Медицинар има примарни циљ пласмана у средину табеле, али уз наду да се може укључити у плеј оф борбу, као што су изненадиле претходне сезоне када је само бод недостајао за место међу четири најбоља тима.

-Сезона ће бити тежа, друге екипе су се појачале, ми ћемо бити још борбеније и посвећеније, без страха од било којег ривала. Надамо се да можемо до борбе за плеј оф – наглашава јуниорска репрезентативка Тамара Мандић.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa