Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА У ШАПЦУ ОБЕЛЕЖИЛА 15. РОЂЕНДАН

Странка која је променила Србију

„СНС је политичка странка која је изградила Србију као што ниједна није. Странка која може да се похвали резултатима“, рекао је Александар Вучић „Странка има невероватних, готово 700.000 чланова. Природно је да можда не мислимо сви увек исто по одређеним питањима, али много је више ствари које нас спајају, пре свега то је љубав према Србији и жеља да Србија буде добро место за живот“ рекао је председник СНС-а Милош Вучевић
Српска напредна странка 15. година од оснивања обележила је у Шапцу. Више хиљада чланова и присталица странке окупило се у Хали “Зорка” како би поздравили председника Србије Александра Вучића, председника СНС-а Милоша Вучевића и друге истакнуте чланове странке.

-Поносан сам на то што сам члан СНС-а и ништа ми више од чланства у СНС није потребно. СНС је политичка оргнизација која је променила Србију. Политичка странка која је оставила оно најлепше Србији - мир, стабилност, сигурност, много веће плате и пензије него што су икада биле, мада и даље нису високе. Запослено је 550.000 људи више. Политичка странка која је изградила Србију као што ниједна није. Странка која може да се похвали резултатима, рекао је Александар Вучић.

Шапцу поред нове болнице и магнетна резонанца
Александар Вучић је најавио изградњу “велелепне” болнице у Шапцу, али и многим другим градовима. Такође је рекао да ће веома брзо бити урађен пут до Текериша и Цера.
-Србија мора да граби у научно-технолошком напретку, морамо да оснивамо нове институте за вештачку интелигенцију, за иновативне технологије, да улажемо у образовање што је могуће више. Морамо да идемо у даљу реиндустријализацију Србије, што значи нове инвестиције, фабрике. Здравство нису само болнице и клинички центри, свака општина мора да има мамограф и у наредној години свака општина мора да има магнетну резонанцу, рекао је Вучић.


Истакао је да је Србија данас у ситуацији која није лака, али да догађај у Бањској није разлог томе и да се он користи као изговор, да би се вршили већи притисци на Србију. Обећао је да се неће борити да чува себе, него да сачува Србију.

-Успећемо да сачувамо Србију и да је не дамо на поклон никоме. Чуваћу и Косово и Метохију и наш народ на Косову и Метохији, рекао је Вучић.

Фото: Глас Подриња


Посебно се захвалио женама и пензионерима на подршци. Најавио је да ће пензионери, поред два повећања пензије, имати и подршку од 20.000 динара.

Милош Вучевић је истакао да су за 15 година прошли много тога и сачували мир и стабилност, слободу и независност Србије, као и да су јој повратили углед.

-Странка има невероватних, готово 700.000 чланова. Природно је да можда не мислимо сви увек исто по одређеним питањима, али много је више ствари које нас спајају, пре свега то је љубав према Србији и жеља да Србија буде добро место за живот. Када подвучемо црту после ових 15 година видећемо километре и километре ауто-путева, модернизоване и брзе железничке пруге, стотине фабрика, нове клиничке центре, болнице, домове здравља, обновљене и изграђене школе. то је резултат политичке борбе СНС, резултат свих вас. То је наша заједничка победа. Ипак, ово је тек прво полувреме. Оно друго тек долази и оно ће бити много теже. Све што је урађено у претходних 15 година као руком може да буде однешено ако се на власт врате они који су уништавали Србију, рекао је Вучевић.

Фото: Глас Подриња


На скупу је говорила и др Милена Турубатовић. Говорила је о променама у здравству током последњих година.

-Добили смо нове клиничке центре, болнице, тренутно се реконструише 19 здравствених установа, док пацијенти у њима имају пун обим здравствене заштите и најсавременије лекове. Улагање у здравство су и нови апарати, 22 магнентне резонанце, 18 мамографа, скенери, ултразвукови, биће доступни широм Србије, а не само у великим градовима. Шабац ће добити магнентну резонанцу која ће бити прва у Мачванском округу, рекла је др Турубатовић.

Окупљенима се обратила и председница Удружења оболелих од цистичне фиброзе Милица Перић, која је мајка двоје деце са ретком болешћу. Говорила је о недостатку подрше за оболеле од ретких болести и њихове породице до 2012. године. Навела је да није имала коме да се обрати када је сазнала дијагнозу свог детета.

Фото: Глас Подриња


-Ствари више не изгледају тако. ретке болести су први пут препознате 2012. године и тада се формира посебан буџет из кога се финансирају пацијенти за лечење ретких болести. Тада почиње лечење осам пацијената. Из године у годину тај буџет се повећава и данас лечимо око 650 пацијената. Имамо и четири скрининга на ретке болести за сваку новорођену бебу. Подршка коју имамо крунисана је историјским искораком, а то је формирање посебне организационе јединице у склопу Министарства за бригу о породици и демографији, која се брине само о ретким болестима. То је најчвршћи темељ који је постављен у циљу системског решавања проблема свих оболелих и њихових породица, рекла је Милица Перић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa