Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
А. Кораћ (фото: ВК Шабац фб)

А. Кораћ (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Пораз који не квари слику

Одличан меч против изузетног ривала. Преломљен тек два минута пре краја. Некомпелтан Шабац био конкурентан најјачем саставу ривала. У клубу задовољство упркос пораза. Висок ниво игре
Нови Београд је однео бодове из Шапца, домаћи тим је претрпео први пораз ове сезоне у свим такмичењима, међутим судећи по изјавама пристуних сви су више него поносни на игру и отпор Шапчана вероватно првом фавориту за освајање Лиге шампиона ове сезоне и двоструком вицешампиону Европе.

-Жалимо због пораза. Иако нисмо били у најјачем саставу одиграли смо срчано, посвећено и нисмо дозволили да преломе меч раније. Мислим да је најважније да смо показали да можемо да парирамо Новом Београду, а то значи да можемо да играмо против било које екипе у Европи – рекао је млади Филип Новаковић, продукт школе ВК Шабац, стрелац једног од најлепших голова на мечу.

Шабац Еликсир – Нови Београд 10:12 (2:4, 2:3, 3:2, 3:3)
Градски базен. Гледалаца: 900. судије Виријевић и Шукић. Искључења Шабац 12, Н. Београд 10. Петерци: Шабац Еликсир 2(1), Нови Београд 2(2).
ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Живојиновић, Мараш, Новаковић 1, Томић, Копцев, Круг 1, Бараћ 1, Станић, Мачић, Драговић, Стојановић 2, Кораћ 4(1), Гавриловић. Тохољ.
Н. БЕОГРАД: Добожанов, Мартиновић, Скумпакис, Гранадос 4, Ћук, Пијетловић, Драшовић 1, Јакшић 2, Перковић, Филиповић 1(1), Вучинић 1, Влахопулос 2, Де Микелис, Радуловић 1.


Своје вече имао је Андрија Кораћ, стрелац четири гола, Стојановић је играо перфектну одбрану протв Филипа Филиповића, а центри против Пијетловића, те су два великана чешће икључивана него што су погађала гол, а ни другима нема шта да било ко замери, истичу у клубу.

-Они су превише јак тим, али смо ми одиграли на изузетно високом нивоу. Ово је игра са којом би могли да освојило Евро куп, али није реално играти сваки меч овако. Поносан сам на све што су момци показали, ми смо били ослабљени, они у пуном саставу и макисмално посвећени. Увек таква имена изазивају респект и код арбитара, но сматрам да је ово био један од најбољих ватепроло мечева у Србији у претходних неколико сезона и осећамо се ниакда задовољније након пораза – рекао је Ненад Живановић, председник Клуба.

Н. Тохољ у дуелу (фото: ВК Шабац)


За Шабац Елискир сада следе два меча на гостовању, најпре против Партизана у Београду (04.11), а потом и меч против Новог Београда (18.11) у престоници, а пре тога вицешампиони Европе још једном долазе у Шабац, на четвртфинале Купа (11.11). Након тога следи укрштање и двомечи против: Звезде, Радничког и НБГ вукова.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa