Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

33 ГОДИНЕ СПС-А У ШАПЦУ

Партија социјалне праве, истинских вредности и поштених људи

Градски одбор Социјалистичке партије Србије обележио је 33 године постојања у Шапцу. Велика сала у згради некадашњег Комитета била је премала да прими све госте. Највећи број присталица у последњих петнаестак година окупио се око Градског одбора.

-Има једна партија, а то је наша, која се залаже за једнакост, а истовремено поштује различитост. Ово је партија социјалне правде, истинских вредности и поштених људи. Ту су социјалисти који не мењају свој став, мишљење и припадност. Људи који не мењају боју кад други од њих то траже, јер немају чега да се стиде. „Црвени“ не црвене. Наша политика је јасна и то осећа сваки поштени грађанин у овом граду.

Фото: "Глас Подриња"


Зато наш одбор траје дуже од три деценије, на понос имена које носимо. За ове 33 године било смо на врху, али и на дну. Са тог дана се подижемо захваљујући вредностима који су наши оснивачи уградили у темеље градског одбора. Тај стуб нас држи чврсто и не допушта да скренемо са правца. Наш правац и визија су обични људи, љихов статус и бит. Наш циљ је једнакост, социјална правда и живот достојан човека. Наш пут је снага и слобода. Нема боље лекције за човека од оне када зна како је бити на дну, како је пасти, а и нема веће среће од те да се подигне. Важно нам је да нашу снагу покажемо на изборима 17. децембра и СПС вратимо у градску власт и градску Скупштину, где и треба да буду, рекао је председник ГО СПС Шабац др вет. мет. Никола Милутиновић.

Окупљању су присуствовали стари истакнути чланови СПС-а, међу којима су били Раденко Степић и Јела Веселић, као и члан Главног одобра и министар у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић. Раденко Степић се овом приликом присетио почетака рада ГО, као успеха и недаћа кроз које су током три деценије пролазили.

Фото: "Глас Подриња"


-СПС је формирана у истој сали где се сада налазимо. За два до три месеца сакупили смо око 6.500 приступница. На првим вишестраначким изборима кандидат СПС је био легендарни др Икодиновић, који је добио три пута више гласова од другопласираног, кандидата СПО-а. Наредних 10 година смо на локалном нивоу убедљиво побеђивали. За тих десет година живели смо под драконским санкцијама, кроз овај град је прошао велики број избеглица и свако је дочекан раширених руку. Истовремено се радило и градило: градско извориште, топлана, гасификација, Кифла, градски стадион... Када је 2000. године дошло до промене власти, наступио је страшан прогон социјалиста, велики број предузећа који је запошљавао између 500 и 1.000 радника је нестао, почело је урушавање СПС и изнутра и споља које је трајало 20 година. Захваљујући ентузијастима и младим људима градски одбор је обновљен, формирано је ново руководство и све вас молим да то руководство подржимо. Само јединствени можемо се надати успеху на наредним изборима, рекао је Раденко Степић.

Новим младим члановима СПС-а уручено су чланске карте.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa