Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Салко Лекић поново наступа у свом граду
Шабачки виртуоз на виолини

Салко Лекић поново наступа у свом граду

У петак, 24. новембра, у сали Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, у оквиру Шабачке концертне сезоне, наступиће Салко Лекић, шабачки виолиниста са изузетном интернационалном каријером. Ово ће бити Салков први наступ у родном граду после готово десет година
Прве музичке утицаје Салко Лекић је попримио од оца Ахмета Лекића, такође виолинисте, а још као ученик шабачке Музичке школе је остваривао изузетне резултате. Тако је био победник своје категорије на Републичком такмичењу три пута за редом – 2010., 2012. и 2014. године. Након Шапца, школовао се и усавршавао широм света, а протеклих година је живео и радио у Израелу, где је наступао са свим значајним орекстрима и ансамблима.

Концерт виолинисте Салка Лекића је део Шабачке концертне сезоне 2023 коју организује Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ концертне сезоне је град Шабац. Спонзори су Елиxир Фондација, Raiffeisen banka, СЕТ д.о.о. и Фондација Саша Марчета. Донатори концертне сезоне су Луси
и Норм Хинман

Салко је био члан Јерусалимског симфонијског оркестра као најмлађи запослени извођач у историји оркестра са 22 године, затим члан камерног оркестра Тел Авива и оркестра Камерата из Израела где је наступао у секцији првих виолина. Наступао је у свим значајнијим европским концертним салама као што су Бозар у Бриселу, Концертна дворана Јерусалим, Париска национална филхармонија, Концертна дворана Лисински у Загребу, Музеј Ђузепеа Тартинија у Пирану, Дворана Франц Лист у Будимпешти, Љубљанска филхармонија и многе друге. У Шапцу ће извести дела Шостаковича, Бетовена, Исаја, Шумана и Сарасатеа уз клавирску пратњу Укија Оваскаинена.

Концерт почиње у 19 часова а улаз је слободан.

Концерт виолинисте Салка Лекића је део Шабачке концертне сезоне 2023 коју организује Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ концертне сезоне је град Шабац. Спонзори су Елиxир Фондација, Raiffeisen banka, СЕТ д.о.о. и Фондација Саша Марчета. Донатори концертне сезоне су Луси и Норм Хинман.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa