Инфо

25. јануар 2024.25. јан 2024.
На старту зимске кампање скупљено 20 јединица крви
Црвени крст општине Владимирци

На старту зимске кампање скупљено 20 јединица крви

Црвени крст општине Владимирци у стандардном календару окупљања добровољних давалаца крви, зимску кампању је отпочео у Прову које отвара сваке године књигу хуманости. У прелепом простору парохијског дома акцији се одазвало 22 даваoца а течност живота je дало њих 20.

Ако се по јутру дан познаје биће то још једна година великог доприноса мале Oпштине зимској кампањи Института за трансфузију крви Србије, како су резерве крви скоро на измаку и то свих крвних група. Тим значајније јер само један давалац може спасити један живот. Ниска хуманости после Прова већ последње недеље фебруара наставља се у Владимирцима, поново у априлу окупиће се добровољни даваоци којима се прикључује све већи број младих у Владимирцима. Следе древни манастир Каона и Дебрц у јуну, а летња кампања опет почиње из варошице у августу, у септебру на реду су Прово и Каона, и октобру Дебрц. Завршна акција је опет у прецизираном плану у Владимирцима.

Црвени крст Владимирци бригу о даваоци исказује окрепљењем и освежењем по чему се распознаје а Институт за трансфузију уз већ препознатљиву црвену торбу и мајицу те окрепљење са надом да ће и ова 2024. година одзивом скинути са дневног реда кампање како би се усталио задовољавајући одзив давалаца да се избегне недостатак који сада тишти све хуманисте. Све са жељом да сваки дан хуманих отпочне потребом да се крв да добровољно и спасе један живот, и да то пређе у навику, а зарад свих којима је лек за који нема замене вредан живота.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa