Инфо

29. фебруар 2024.29. феб 2024.
Плански пут до врха
ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ ЕЛИКСИР - МЛАДИ

Плански пут до врха

Школа без премца у Србији. У већ вечитом дербију са школом ВК Партизан Шапчани тренутно успешнији. Континуиран и плански рад даје резултате. Коначни циљ тим заснован на играчима из свог погона који чува врхунске резултате
У витринама шабачког ватерпола (ВК Шабац и ВК Сава) тренутно се налазе трофеји шампиона Србије годишта: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, победника националног Купа: 2006, 2008. и 2011, као и европски Томо куп победнички пехари: 2008, 2009. и 2010. годиште, односно пехар победника Регионалне лиге (екс Ју) за 2009. Уз поменуте ту су пехари вицешампиона Првенства: 2005, 2006. и 2008. годиште, вицешампиона Купа: 2007. и 2009. годиште, трећег тима Купа 2012. годиште, вицешампиона РЛ: 2007. и 2011. годиште. Трофејна сала је много богатија, стижу у континуитету последњих пет година, но ово су само трофеји у овом тренутку.



-Од првог дана смо поклонили велику пажњу раду с млађим категоријама. Резултат нам није био примаран, али смо успели да се издвојимо од других. Наш циљ је да кроз стварамо ватерполисте и успоставимо систем базиран на њима. Дугорочни циљ је да градимо први тим ослоњен на нашу школу који може да испуни високе амбиције останка у врху српског ватерпола и даљем пробоју у Европи. Све што смо постигли, на интерционалном, регионалном и европском нивоу је доказ да смо на добром путу – истиче председник клуба Ненад Живановић додајући да је Шабац успео да буде успешнији у овом тренутку и од чувене школе Партизана.



-Делује нестварно, али смо резултатски успели да остварујемо боље резултате од школе Партизана (Партизан, Бањица и Кошутњак), најбоље ватерполо школе света која је и данас узор највећим клубовима. Ове сезоне смо одлучили да изузетно 2008. годиште поделимо у две екипе једнаког квалитета, не слутећи да ће направити подвиг какав се не памти, да два тима истог клуба играју финале Купа Србије.

-Тренери раде с децом, али и они стално унапређују своје знање. То је све систем на коме заснивамо успехе. Дуго смо најмасовнија школа ватерпола у Србији, но успели смо да постанемо и најбоља. Остварено је заједнички успех деце, тренера, родитеља и свих у клубу и око њега који на било који начин доприносе успеху и напретку, свако је важан део пута ка успеху. Грађење успеха почиње првим тренингом на обуци пливања и траје колико год траје каријера и сваки период је једнако важан у стасавању.

Млађе категорије обухватају узрасте од 11 до 18 година, а одлуком Ватерполо савеза, сваке сезоне су такмичарске категорије до 12, 14, 16 и 18 година.



-Пролеће и лето ће бити испуњено такмичењима. На свако одлазимо с високим амбицијама. У првом тиму већ имамо играче који су прошли читаву школу, а уз то другу узастопну годину Сава игра други ранг уз играче искључиво из нашег погона. Ми имамо свој пут који пажљиво следимо радећи плански. Могу рећи да смо хит на светском нивоу, добијамо позиве за наступе на турнирима млађих категорија у целом свету закључује Живановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa