4. januar 2018.4. jan 2018.
“HUMANO SRCE ŠAPCA” I ŠABAČKA CRKVA POMOGLI UDRUŽENjE ZA POMOĆ OSOBAMA SA AUTIZMOM

KANCELARIJA NA DAR

Kada se udruže ljudi koji žele da pomognu i ništa drugo osim toga, neki kažu da je samo nebo granica. Tako je i u slučaju zajedničke akcije Fondacije “Humano srce” i šabačke crkve.
Udruženje za pomoć osobama sa autizmom u Šapcu postoji 12 godina, a prvi put od osnivanja ima svoju kancelariju, i to zahvaljujući pomenutim organizacijama.
U slobodno vreme, posebno zimi, mnoga deca iz Udruženja su do sada uglavnom bila kod kuće.
- Sada nam je ovde kao što vidite i toplo, i lepo i opremljeno, i deca imaju kreativne aktivnosti, druže se, sa njima se radi, na razvijanju govora, na razvijanju socijalnih funkcija, jednostavno imaju svoj društveni život, subotom, nedeljom i kada ne idu u dnevni boravak, u škole, vrtiće i to nam zaista mnogo znači“, kaže Vesna Pavlović, predsednik Udruženja za pomoć osobama sa autizmom.
Dok stariji pišu čestitke, mlađi se igraju, i tako zajedno svakog dana u svom novom prostoru.
- Deca imaju adekvatan pribor, program, za svakog od njih, šta je najpotrebnije za svaki uzrast, za veću decu i kompjuter, za njih male slagalice, računaljke, mi smo zadovoljni i presrećni smo zaista od kada je ovo otvoreno, i mi imamo neku sigurnost kao roditelji, gde da se obratimo ako imamo neki problem, zajedno rešavamo - kaže Danijela Marković, majka.
“Humano srce Šapca” nastavlja da pomaže svima kojima je pomoć neophodna. Krajem 2016. godine ova humanitarna organizacija je osnovala prihvatilište tokom hladnih zimskih dana, a krajem 2017. u saradnji sa šabačkom crkvom i kancelariju za Udruženje.
- “Humano srce” je opremilo kancelariju, tu deca borave kada je loše vreme, kada se održavaju roditeljski sastanci, tu lekar dolazi da pregleda decu, tako da mnogo, mnogo znači - Ružica Popović, predsednica UO Fondacije „Humano srce Šapca“.
Udruženje za pomoć osobama sa autizmom u Šapcu ima 24 člana koji će pored druženja i učenja, u kancelariji u centru grada, zajedno moći da obeleže i svaki praznik.

N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa