Info

14. jun 2018.14. jun 2018.
Mali klikeraši
DRUGO PRVENSTVO KOCELjEVE U KLIKERIMA

Mali klikeraši

Dvorište OŠ “Mića Stanojlović” orilo se u ponedeljak od navijanja i bodrenja učesnika Drugog prvenstva Koceljeve u klikerima. Otvarajući ovo takmičenje pedagog Vesna Ranković je istakla da je cilj, pre svega, druženje a potom i takmičenje. Inicijator i organizator prvenstva u klikerima je nastavnik ove škole Veroljub Babić koji je poručio da je važno da deca savladaju matematiku, da pročitaju lektiru, da lepo crtaju i pevaju, ali da je takođe bitno da razvijaju zdrav takmičarski duh, da se druže i provode vreme na svežem vazduhu.
–Ovo je jedan od načina. Moramo im dati alternativu. Za neke stvari ne treba puno ni vremena ni novca. Srećan sam što sam video sa koliko žara navijaju jedni za druge, koliko su svi isti, a ipak različiti u prihvatanju poraza i slavljenju pobeda- rekao je Babić.
Prema odluci žirija vlasnik najlepšeg klikera je Nikola Đurić, učenik drugog razreda. Najbolji klikeraši od prvog do sedmog su David Dragojević, Mihailo Antonić, Mina Antonić, Uroš Stefanović, Nikola Kojadinović, Nikola Ašković i Miloš Lazarević. Među najboljima se našla i jedna devojčica, učenica trećeg razreda, koja je klikere počela da igra tek u ovoj školskoj godini.
–Počela sam tako što sam igrala sa dečacima iz odeljenja. Meni se najviše svidelo to takmičenje između nas. Volim da se igram i sa vijačom ali i da igram odbojku. To i treniram. Osećam se super što sam pobedila u trećem razredu. Kao da sam glavna- poručila je Mina Antonić.
Pobednicima su uručene i nagrade a osim firme “Univerzal” iz Novog Sada, Telekoma i koceljevačkog Crvenog krsta, ovo takmičenje podržala je i knjižara “Integra” iz Koceljeve.
–Perspektiva je u deci i u njihovoj aktivnosti. Važno je da nauče da se druže, da se okrenu jedni prema drugima i da se, eto, nađu na istom mestu različiti uzrasti po osnovu istog motiva, a to je druženje, učestvovanje i pobeda - istakao je Ranisav Buljubašić.
U okviru prvenstva u klikerima održane su i igre spretnosti.

V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa