11. oktobar 2018.11. okt 2018.
DECENIJU I PO „STVARAMO ZAJEDNO“
Šabački SET - projektuju i grade, najpre svoj tim

DECENIJU I PO „STVARAMO ZAJEDNO“

SET d.o.o. Šabac za petnaest godina postojanja i rada svrstao se u vodeće u svojoj oblasti – inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnja. „Ništa ne možete sami, zato posvećeno, kao svako zdanje, gradimo i svoj tim“ ističu u ovom šabačkom preduzeću. Danas tim SET-a ima oko 180 ljudi, među kojima je veliki broj mladih i stručnih, koji svoju budućnost vide u ovoj sredini
Šabački SET počeo je sa radom u novembru 2003. godine. Tada ih je bilo samo troje inženjera, kaže Milenca Srećković, direktorka SET-a. Ova uspešna Šapčanka, hidroinženjer po struci, dobitnica priznanja “Cvet uspeha za ženu zmaja” Udruženja poslovnih žena Srbije, sa suprugom Živkom, danas je na čelu tima od 180 zaposlenih, među kojima je veliki broj mladih, obrazovanih ljudi.
-Napredak informacionih tehnologija i spremnost da se menjamo i usavršavamo danas nam omogućava da odavde budemo deo sveta i radimo sa svetom. Zato mi verujemo da je stvaranje svog tima i pružanje šanse stručnim i sposobnim ljudima jedini način da se uspe u poslu, jer je, osim profesionalnosti, za svaki uspeh potrebno i mnogo ljubavi prema onom što radite i ljudima sa kojima stvarate – kaže Milenca.
U proteklih deceniju i po projektovali su i gradili brojne reprezentativne objekte, pa ih je teško i samo nabrojati. SET je, između ostalog, radio projekte Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu, Šabačkog bazena, Regionalne deponije u Subotici, Pocinkovaonice u Inđiji, projektovali su i gradili pogone fabrike Eliksir – mineralna đubriva, fontane na Trgu šabačkih žrtava i u Velikom parku u našem gradu, sopstvenu fabriku betona u industrijskoj zoni, kao i brojne projekte za različite objekte putne infrastrukture u celoj Srbiji.
- Za ovih petnaest godina gradili smo i gradimo svoj tim, poveravajući velike poslove mladim ljudima, dajući im priliku da rastu sa nama. Danas smo spremni da sami projektujemo i izgradimo celu jednu fabriku, po principu ključ u ruke. Gradeći svoj profesionalni san i svoje preduzeće, moj suprug Živko i ja gradili smo i priliku za mlade, pa i svoju decu, koja su u međuvremenu stasala za svoja profesionalna opredeljenja. Danas stipendiramo srednjoškolce, a neki od naših stipendista su postali i deo našeg tima, sve sa željom da im stvorimo priliku za rad i život u svom mestu – ističe direktorka SET-a.
Priliku da se profesionalno ostvare u timu svojih roditelja dobili su i kćerka Marija, master arhitekta i sin Miloš, inženjer elektrotehnike.
- Za uspeh u svakom poslu veoma je važan timski duh. Kao tim smo radili na izgradnji Yazakija, fabrike koju smo završili u rekordnom roku. Bio je to veliki profesionalni izazov za sve nas, ali i prilika da pokažemo koliko možemo i potvrdimo svoju profesionalnost i kvalitet. Ovako značajnih poslovnih uspeha ne bi bilo da nismo tim. Tim čine ljudi, njihovo znanje i spremnost da se posvete i to je najveći kvalitet naše firme – dodaje Marija Srećković Pucar, koja je rukovodila izgradnjom ovog objekta.
Ovo preduzeće projektovalo je i gradi oko 40.000 m2 u naselju Zemunske kapije, a dobilo je i izgradnju još jednog objekta u ovom naselju, što predstavlja nastavak uspešne saradnje sa Građevinskom direkcijom Srbije, kao najvećim investitorom, sa kojom su, prethodno, radili i u naseljima “Stepa Stepanović” i “Dr Ivan Ribar”. U isto vreme privodi se kraju veliki stambeno-poslovni objekat u samom centru Šapca, nedaleko od već useljenih zgrada u Masarikovoj koje je takođe gradio SET.
U ovoj porodičnoj firmi veruju u tradicionalno, grade moderno, poštuju temeljne principre i vrednosti, pa je jedna od najvažnijih poruka da “ništa ne možete sami”.
- Ne možete sami ni u svojoj porodici, ni u ulici, ni u preduzeću, gradu, državi. Možete davati ideje, biti prvi među jednakima, biti lider, ali sami ne možete ništa postići. Tek kada ste spremni da se dajete bezuslovno i bez očekivanja, otvoreno, kao reka, onda vas to što radite može učiniti zaista srećnim – poručuje Milenca.
Da su deo zajednice u kojoj stvaraju u SET-u dokazuju godinama unazad, pokrećući i podržavajući različite društveno korisne i humanitarne aktivnosti. Deo su Inicijative za izgradnju spomen-kompleksa na Ceru, što predstavlja izraz poštovanja herojstva i žrtve cerskih junaka, pokrenuli su izgradnju crkve u Vitojevcima, a i jedan su od najvećih donatora izgradnje predah smeštaja za decu sa autizmom “Bogdaj”, koji gradi Fondacija “Humano srce Šapca”.
Trenutno se radi na različitim poslovima i projektima - u toku je izrada Idejnog projekta za izgradnju fabrike akumulatora u Trepči, deo su Konzorcijuma za izgradnju velikog regionalnog sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje Mačva, uz veliki broj novih ideja i inovativnih rešenja kojima žele da doprinesu profesionalnom rastu i razvoju svojih radnika, ali i celog esnafa i društva, jer bez napretka sredine u kojoj stvaraju i žive, kako veruju, nema ni ličnog ni profesionalnog rasta i razvoja.
NOVI PROIZVOD – SIMA
Miloš Srećković, direktor je SET ++ firme, mladog IT kolektiva, koji je nastao iz potrebe da firma SET unapredi svoje poslovanje.
- SET ++ je nastao kao izraz potrebe da najpre SET svoje poslovanje učini bržim i efikasnijim, komunikaciju dinamičnom, razmenu informacija i donošenje odluka brzim, što značajno doprinosi poboljšanju poslovanja i uspehu. Naš informacioni sistem SIMA danas umrežava sve koji rade u SET-u i sa kojima radi SET, pojednostavljuje proces rada, a prihvataju ga i naši poslovni partneri. Cilj nam je da ga unapredimo i ponudimo poslovnom svetu, jer štedi najdragocenije što danas imamo – vreme, a pritom na jednom mestu dostupnim čini sve što nam može biti od koristi za brzo donošenje najboljih odluka – kaže Miloš Srećković, inženjer elektrotehnike.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa