Info

31. decembar 2019.31. dec 2019.
Deca važnija od kratkotrajne zabave
ŠABAC I OVE GODINE BEZ DOČEKA I KLIZALIŠTA

Deca važnija od kratkotrajne zabave

Budžetom za sledeću godinu organizovani doček ponovo nije planiran. Oko 7 miliona će biti potrošeno kroz Fond za lečenje dece i finansiranje troškova VTO
Grad Šabac ni ove godine neće organizovati novogodišnji doček. Novac koji bi bio izdvojen za plaćanje koncerta usmeren je u Fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti i plaćanje troškova vantelesne oplodnje za 13 parova.
-Grad Šabac je ove godine za Fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti izdvojio 2,5 miliona dinara. Zahvaljujući tome 28 dece je dobilo pomoć pri lečenju i verujem da zbog toga njihove porodice mnogo srećnije dočekuju Novu godinu. Grad je uložio i 3,9 miliona dinara u finansiranje troškova vantelesne oplodnje i tako je 13 parova iz našeg grada dobilo priliku da ostvari svoj san i dobije dete. Politika Grada je ozbiljna i odgovorna i koja će da omogući da u ovom gradu i za 15 godina ima ko da dočekuje Novu godinu. Ovo je grad koji ima izuzetno veliki budžet, ali ga ne troši na jeftinu zabavu od dva sata, kupovinu političkih poena i podrške pojedinih estradnih umetnika, rekao je član Gradskog veća Božidar Katić.
Stanovnici nekih gradova u Srbiji pokrenuli su peticiju da se novac koji će biti potrošen za organizovanje dočeka iskoristi za lečenje dece, što je u Šapcu već praksa.
Budžetom za sledeću godinu organizovani doček ponovo nije planiran. Oko 7 miliona će biti potrošeno kroz Fond za lečenje dece i finansiranje troškova VTO.
-Sve one koji misle da ovo nije pravi put i da je dva sata zabave važnije od zdravlja i novih života pozivam da sa tim planom izađu pred građane i dobiju podršku na izborima za to. Dok Šapcem upravljaju ovi ljudi novac će se trošiti na budućnost ovog grada, rekao je Katić.
Šabac ove godine nema ni klizalište. Brojna deca, ali i roditelji se pitaju zašto je to tako. Odgovor leži u tome da vlasnici klizališta traže novac od grada (od 20.000 do 30.000 evra), a kasnije deci naplaćuju klizanje.
-Grad je uvek spreman da da apsolutno svaku lokaciju svakome ko ima interes da postavi klizalište i svu infrastrukturu. Međutim, da im se daju hiljade evra u kešu, plus da grad sve prirpemi za postavljanje klizališta, to nismo spremni. Oni kasnije naplaćuju i karte i iznajmljivanje klizaljki deci, objasnio je Katić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa