9. april 2020.9. apr 2020.
Vreme za humanost
AKCIJE POMOĆI ZA NAJUGROŽENIJE U ŠAPCU

Vreme za humanost

Pokretu “Tru plus” tokom prethodnih dana stigli su brojni zahtevi za pomoć od porodica sa troje i više dece iz cele Srbije. Odgovor Pokreta bio je brz. Sakupljen je novac i prvih 29 setova pomoći spakovano je u Šapcu u “Vum” prodavnicama i poslato širom Srbije. Svaka porodica dobila je po jedan paket hrane i sredstava za ličnu higijenu. Pomoć je stigla i do domova pet šabačkih porodica
Veliki broj višečlanih porodica u Srbiji izdržava se zahvaljujući privremenim i povremenim poslovima. Od uvođenja vanredne situacije dosta njih je ostalo bez ikakvih prihoda.
Pokretu “Tru plus” tokom prethodnih dana stigli su brojni zahtevi za pomoć od porodica sa troje i više dece iz cele Srbije. Odgovor Pokreta bio je brz. Sakupljen je novac i prvih 29 setova pomoći spakovano je u Šapcu u “Vum” prodavnicama i poslato širom Srbije. Svaka porodica dobila je po jedan paket hrane i sredstava za ličnu higijenu. Pomoć je stigla i do domova pet šabačkih porodica.
-Najvažnije je da u ovim vremenima svi uradimo koliko možemo. Sada je najteže onima koji su i inače najranjiviji, a to su porodice sa više dece gde su roditelji bolesni ili su ostali bez posla i primanja. Ovo je “prva pomoć” za te porodice, ali na ovome se ne sme stati. Pozivam sve da učinimo sve što je u našoj moći da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Kako se država odnosi prema ovom problemu pričaćemo kada se ovo završi. Do rada moramo biti odgovorni i solidarni da bismo ove teške dane olakšali onima kojima su oni mnogo teži, rekao je Božidar Katić u ime Pokreta “Tri plus” Šabac.
Kako Pokret nije više u mogućnosti da sam finansira ove akcije uputili su apel svima koji žele i mogu da pomognu da im se javi. Prvi su se u Šapcu odazvali članovi kluba „BMV-M“ koji su donirali pakete pomoći za tri porodice.
-Situacija nije jednostavna. Veli broj vesti koji nam svakodnevno stiže iz medija je često zbunjujuć, a ponekad su i zastrašujuće. Ljudima nije lako, a onima kojima je i inače teško sada je još teže. Zbog toga svi mi koji smo u malo boljoj situaciji treba da učinimo sve da pomognemo najugroženijima i obezbedimo im da imaju bar osnovne stvari potrebne za život. Naša zajednička moralna dužnost je da ako znamo da neka porodica loše živi, ne dozvolimo da ijedno dete ode gladno ukrevet, rekao je Nemanja Cvetić član „BMV-M“ kluba.
Pomoć za „Tri plus“ porodice ovog kluba bili su deo veće akcije u kojima je podeljeno ukupno 60 paketa pomoći za ugrožene porodice iz Šapca i šire okoline. Od ukupno 53 člana kluba, 30 aktivnih je sakupilo novac za kupovinu namirnica i sredstava za ličnu higijenu.
-Svako od nas u svom komšiluku, kraju, selu, zna nekog ko je u izuzezetno teškoj situaciji i ko nema osnavnih sredstava za život. Nismo to mogli da gledamo, a da ništa ne preduzmemo. Ovo je prva ovakva humanitarna akcija našeg kluba i nećemo se ovde zaustaviti. Tek sada smo shvatili pravo značenje reče da naše malo nekome znači mnogo, rekao je Nenad Jovanović predsednik „BMV-M“ kluba.

Poziv za humane ljude
Pokret „Tri plus“ Šabac poziva sve pojedince, udruženja, firme, koje imaju mogućnost i želju da pomognu najugroženijim porodicama sa troje i više dece da im se jave na Fejsbuk profil „Tri plus Šabac“. Oni će spojiti one koji mogu da pomognu sa onima kojima je trenutno pomoć preko potrebna.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa