11. februar 2021.11. feb 2021.
Utvrđen Lokalni akcioni plan zapošljavanja
DRUGA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE VLADIMIRCI

Utvrđen Lokalni akcioni plan zapošljavanja

Na dnevnom redu druge redovne sednice Opštinskog veća Opštine Vladimirci našlo se 11 tačaka. Sednica je održana u ponedeljak i njoj je predsedavao predsednik Opštine Goran Zarić.

Članovi Veća su utvrdili predloge odluka koji je upućuju Skupštini Opštine na razmatranje.
Jedna od važnijih tačaka, odnosila se na Lokalni akcioni plan zapošljavanja (LAPZ) Opštine Vladimirci za 2021. godinu, kojim su utvrđene mere za unapređenje zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti na teritoriji Opštine. Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja iz LAPZ-a, sredstva su planirana Odlukom o budžetu opštine Vladimirci za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara. Očekuje se da će i Nacionalna služba za zapošljavanje učestvovati sa 3 miliona dinara u projektu LAPZ-a 2021. godine, tako da ukupna sredstva za realizaciju ovogodišnjeg plana iznose 6 miliona dinara.

Na sednici je usvojena i izmena i dopuna Pravilnika o kriterijumima o postupku dodele sredstava za finansiranje potreba u oblasti sporta Opštine Vladimirci. Takođe su doneta i Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, o čijoj realizaciji će se starati Odsek za trezor i budžetsko računovodstvo.

Preostale tačke su se odnosile na razmatranje zahteva njihovih podnosilaca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa