31. mart 2022.31. mar 2022.
Kreatori podviga: treneri i igrači VK Šabac

Kreatori podviga: treneri i igrači VK Šabac

VATERPOLO: PLEJ OF SUPER LIGE

Čudo u Beogradu

Šabački vaterpolsiti ostvarili senzacionalni plasman u polufinale plej ofa. Neravnopravan sudijski kriterijum. Trijumf neverovatan podvig ističu u klubu. Novi Beograd rival u maju
Niko nije očekivao, ali se desilo, nešto slično pobedi fudbalera Severne Makedonije u Italiji nedavno. Šabac je eliminisao Crvenu Zvezdu i plasirao se u polufinale plej ofa gde ga niko nije očekivao. Izgledalo je da Šapčani ne mogu ove sezone parirati ekipama iz četvorke koja želi titulu. Poraženi su tri puta od Novog Beograda, tri puta od Radničkog, tri puta od Partizana, tri puta od Crvene Zvezde, u različitim takmičenjima. Kada je delovalo da je plasman Zvezde među četiri tima formalnost, dogodila se senzacija.

U Šapcu su domaći, iako desetkovani, odigrali sjajno, izborili zaslužen remi u poslednjoj sekundi, da bi, u iščekivanju ubedljiog poraza u revnašu, ponovo bili egal i na kraju ostvarili san na peterce. Zvezda je ostala u čudu i borbi za plasman od petog do osmog mesta.

Crvena zvezda - Šabac 11:13 (3:3, 1:3, 2:2, 3:1 – 2:4)
Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Stanojević, Raković-Krstonošić. Isključenja: Crvena zvezda 10, Šabac 19. Peterci: Šabac 1 (1).
C. ZVEZDA: Mišović, Trtović, Đurđić, Marković 1, Subotić 3, Milojević, Pješivac 1, Basara 1, Rađen, Vukićević 1, Smiljević 1, Radojević 1, Ivanović, Gajić. Trener: Savić.
ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković 1, Repanović 2, Kopcev, Maraš, Mitrović, Stanić, Tubić, Šulc, Stojanović 5, Tonković, Vukadinović, Ćetković 1.
Peterci: Marković 9:10, Radović 10:10, Šulc 10:11, Basara 11:11, Filipović 11:12, Đurđić odbrana, Stanić 11:13, Gajić 11:13.


Šabac je eliminisao Zvezdu, Šabac je eliminisao učesnika Lige šampiona, tim koji je građen da bude ravnopravan u borbi za titulu, ekipu sastavljenu od iskusnih igrača, nekoliko reprezentativaca (Mišović, Rađen, Tankosić, Basara, Subotić, Smiljević, Vukićević; Pješivac, Gardašević), klub koji je nedavno savaldao jedan Novi Beograd i ekipu koju predvodi trofejni selektor, dvostruki olimpijski šampion Dejan Savić.

-Uradili smo nešto što niko nije očekivao. Znali smo šta nas čeka, spremali se bez presije, jer su jedino realne bile dve rutinske pobede Zvezde. Meč smo završili bez Repanovića, Stojanovića, Maraša, još mi deluje neverovatno ovo što smo učinili. Bili smo željni da pokažemo kako možemo da pariramo i najvećima van svih očekivanja, iako realno ni mi nismo smatrali da je plasman moguć, no sanjali smo, a sport donosi i čuda – rekao je trener Nemanja Ličanin.

Da je sve drugo bilo u egalu, već bi bilo preteško suprotstaviti se, a posebno kada su postojale dodatne otežavajuće okolnosti.

Jedan od junaka senzacije: R. Filipović (foto: VK Šabac fb)


-Crvena Zvezda nije sastavljana da bi se borila sa nama za četvrto mesto, već za titulu. Igraju Ligu šampiona, njihov budžet je pet puta veći nego naš. Suđenje je bilo izuzetno loše. Krajem druge četvrtine smo mi imali osam, Zvezda nijedno isključenje. Do kraja duela je Šabac imao 22 isključenja, većinu napada Zvezde smo se branili sa igračem manje. Jedan od peteraca je šutirao i golman Filipović, nije imao ko drugi, jer su mnogi zbog tri isključenja meč završili pre vremena. Uz sve to su momci predvođeni Ličaninom i Nikolićem uspeli. Istinski podvig – ističe predsednik kluba Nenad Živanović.

Novi Beograd je tek u maju, prvi meč je 4. u Beogradu, drugi 7. u Šapcu, eventualni treći 14. maja u Beogradu, međutim pre tih duela Šapčane očekuje baraž za opstanak u Regionalnoj ligi protiv Valisa.

-To je prioritet svih prioriteta. Sezona je uspešna samo ako budemo bolji u dvomeču 2. i 9. aprila. Sada smo mi favoriti, a pokazali smo koliko favorit može loše da se provede ukoliko potceni rivala. To ne smemo da dozvolimo. Spremamo se kao da je u pitanju finale, nadam se u kompletnom sastavu i cilj je da veliki korak ka cilju učinimo već u Valjevu – kaže Ličanin.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa