29. decembar 2022.29. dec 2022.
Pozicioniranje pred plej of: K. Šulc (VK Šabac)

Pozicioniranje pred plej of: K. Šulc (VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Bitka za plasman

Vaterpolo klub “Šabac” je obezbeđivanjem kvalitetnije grupe Super lige Srbije, automatski osigurao i plej of, a od februara sledi borba za pozicije. Prestoji još pet duela, tri na domaćem i dva na gostujućem bazenu. Protiv Partizana pre svega, ali i Zvezde ekipa je mogla poneti još neki bod u narednu fazu, no interesantno da je i prethodne seozne takođe Šabac bio peti posle prve runde sa tri boda. Na kraju je osvojio treće mesto izborivši kvalifikacije za Ligu šampiona.

Od februara startuje druga faza, sistem je kao i prethodne sezone. Sledi pet mečeva. Na Gradskom bazenu će gostovati: C. Zvezda, Partizan, Radnički, Šabac će gostovati Novom Beogradu i Valisu, a potom sledi plej of.

Bitku za opstanak i preostala dva plej of mesta vode Vojvodina, Proleter i Nais. Od ove tri ekipe će jedna u plej of, jedna u baraž za opstanak protiv drugoplasiranog kluba Prve A lige, a jedna će direktno u niži rang. Očekivana je neizvesna borba, posebno što sastavom Vojvodina zaslužuje više, ali igrama je pokazala najmanje. Novobeogradski Vukovi su takođe u toj grupi, ali su kvalitetniji rival i neće imati problema u osvajanju sedmog mesta. Plej of grupu su ispustili u poslednjem kolu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa