15. februar 2023.15. feb 2023.
Petostruki strelac u Zrenjaninu: M. Dakić

Petostruki strelac u Zrenjaninu: M. Dakić

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Šamot ne sme iznenaditi

Pobeda sigurna, ali ne i laka u Zrenjaninu. Učvrščćivanje na poziciji dva. Šamot važan u plej of borbi i provera pred Kup derbi. Cilj Šapčana plej of, Vojvodina znatno iznad drugih timova
Stari rivali, dva velika rukometna imena, Proleter i Metaloplastika Eliksir odigrali su zanimljiv meč koji bi se mogao opisati u talasima. Gosti bi stigao do osetnije prednosti, domaćin se vraćao i tako nekoliko puta. Najvažnije za ovdašnji klub je da je novi „plavi“ talas, u poslednjih deset minuta bio neukrotiv i da je na koncu doneo sigurnu pobedu za učvršćivanje na poziciji dva.

Raspored je takav da i u trećem kolu je rival neko ko ne bi smeo da iznenadi u Šapcu i ugrozi nova dva boda. Još jedno poznato rukometno ime Šamot stiže u halu „Zorka“ kao autsajder. Uz svako poštovanje prema tradiciji ovog kluba, kvalitetom ne može da parira Metaloplastici i samo loš nastup domaćih bi mogao doneti neizvestan meč.

Proleter – MP Eliskir 28:32 (16:19)
Zrenjanin. Gledalaca: 250. Sudije: Milosavljević i Trivković (oba Beška). Sedmerci: Proleter 6(6); MP 5(4). Isključenja: Proleter 12; MP 14 minuta.
PROLETER: Karlaš 8, Knežević 1, L. Pavlović 2, Skuban 3, Rudić 1, Popović, Breti, Terzić, Krivošija 7(5), Sovrlić, M. Pavlović 2, Barjaktarević 3(1), Kereši, Vukadinović 1, U. Kovačević, M. Kovačevević.
MP ELIKSIR: Pavković (4 odbrane), Dodić 6, Karić, Jevtić, Srdanović 3, Mirković, Milovanović, Ivanić 5, Arsić (7 odbrana), Damnjanović, Simić 2, Brajović 11(4), Jovanović, Papović, Petrović, Dakić 5.


Neubedljiva igra Dinama u protekla dva kola uticala je da Pančevci padnu na četvrto mesto, a Metaloplastika Elisir se učvrstila na drugom i na pobedu minusa je u odnosu na Vojvodinu. Još važnije je da su Šapčani na plus pet od prve ekipe ispod plej of crte, a trenutno petoplasirana Zvezda gostuje u hali “Zorka“ sredinom marta.

-Realno je Vojvodina za koplje iznad svih, po sastavu, ulaganju, tu niko ne možda im parira i sigurno su prvi favoriti. Dinamo je ispod njih po pitanju finansija i sredstava, Partizan napreduje, Zvezda, Radnički i još je sve otvoreno. Naš cilj je plej of, napredujemo ka tome, ali je prvenstvo izjednačeno i još 11 kola pred nama – rekao je nakon meča u Zrenjaninu trener Vladan Matić.

B. Mirković


Nakon gostovanja Šamota, Metaloplastiku i naredne srede, 22. februara očekuje duel u Šapcu. U pitanju je derbi četvrtfinala Kupa Srbije. Petoplasirani tim prethodne sezone, trenutno drugi na tabeli, Metaloplastika, koja brani trofej, nakon uspeha u pretkolu protiv Zvezde, dočekuje zvaničnog vicešampiona, trenutnog suseda na tabeli Partizan. Pobednik će na finalni turnir.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa