15. februar 2023.15. feb 2023.
Najbolji na oproštaju od Evrope: O. Stojanović

Najbolji na oproštaju od Evrope: O. Stojanović

VATERPOLO: EVRO KUP

Evro sezona za pamćenje

Vašaš kvalitetniji i zasluženo u polufinalu. Velika evropska sezona za VK Šabac. Jedini od devet klubova iz regiona u četvrtfinalu. Pobede protiv velikana. Tribine ispunjene, atmosfera posebna. Podstrek za dalje
Jeste Mitrović branio najbolje ove sezone, jeste Vašaš imao granitnu odbranu, ali najznačajniji razlog za kraj evropskog puta Šapca je činjenica da je rival kvalitetniji i iskusniji, te da je ovdašnji klub žreb spojio sa prvim favoritom Evro kupa. Nije lako prihvatiti kraj, ali ovaj je lakši, jer nema žala, već mnogo lepih trenutaka. Nikada do sada VK Šabac nije ovako dugo boravio u Evropi, prvi put je dočekao narednu kalendarsku godinu, nikada nije odigrao ovaj broj utakmica, 12, niti zabeležio više pobeda, savladan je polufinalista Evro kupa, favorit za finale, Trst, eliminisan gigant kao što je Barselona, a ponovo su bile potrebne montažne tribine za povećanje kapaciteta bazena.

Uspeh za šabački sport
VK Šabac je u proteklih osam nepunih godina, od povratka na Gradski bazen, učinio brojne iskorake za sport u Šapcu. Prvi je klub koji je doneo mušku seniorsku titulu (2019. godine) u kolektivnom sportu posle 31 godine, duplu krunu posle 33. Prvi je učesnik kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje posle 30 godina i prvi učesnik četvrtfinala evropskog takmičenja nakon devet godina.

Šabac – Vašaš 6:9 (1:2, 1:3, 0:1, 3:3)
Gradski bazen. Gledalaca: 1.000. Sudije: Huamandreu (Španija) i Šop (Nemačka). Isključenja: Šabac 15; Vašaš 14. Peterci: Vašaš 2(0).
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković 1, Repanović, Stanić, Krug, Barać 1, Toholj, Tubić 1, Šulc 1, Stojanović 2, Šaikutidinov, Gavrilović.
VAŠAŠ: Mitrović, Brguljan 1, Žerinvari 1, Ranđelović 2, Konjarik 1, Mezei, Simon 1, Nagaev 2, Erdelji, Batori 1, Bedo, Sedlmajer, Mizei.


-Napravili smo neke greške, nije nas gol hteo, no i Vašaš je odigrao verovatno najbolju utakmicu sezone i realno je kvalitetniji, te na kraju svega nema šta da zamerim mojoj ekipi. Trud i zalaganje su bili sve vreme na maksimumu. Ponosni smo na nastup u Evropi ove sezone – istakao je trener Nemanja Ličanin.

M. Repanović


Plasman u polufinale je veliko zadovoljstvo, a igrati u atmosferi kao što je bila na Gradskom bazenu privilegija.

-Uz ovakvu odbranu možemo protiv bilo koje ekipe u Evropi da igramo. Srce mi ispunjava prizor sa Gradskog bazena, ovaj broj navijača, toliko dece, velika podrška koja je od prve do poslednje sekunde snažna i uvek sportska, to je bogatstvo za vaterpolo. Šabac je i u tom segmentu i u radu kluba, od najmlađih kategorija do seniora primer za druge. Voleo bih da je više ovakvih centara u Srbiji – naglašava trener Vašaša Slobodan Nikić.

Najvernija publika u kompletnom Evro kupu


Put u Evropi za Šabac je počeo na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Splitu, nastavljen u Evro kupu. Savladane su velike ekipe poput Steaue, Trsta, Jadrana, odlučoivala je jedna lopta u mečevima protiv učesnika Lige šampiona Jadrana iz Splita, polufinaliste Evro kupa Savone, a na koncu Šabac je jedini predstavnik regiona koji je dospeo do četvrtfinala Evro kupa. Ranije su eliminisani: C. Zvezda, Partizan, Valis, Mladost Zagreb, Solaris Šibenik, Kranj, Primorac Kotor, Jadran Herceg Novi.

-Ovo je veliki uspeh za nas i klub. Žao mi je što smo se porazom oprostili, ali smo ponosni što je u nas verovala najbrojnija publika u Srbiji i verujem da smo opravdali poverenje – izjavio je Mihailo Repanović, prvotimac Šapca.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa