6. april 2023.6. apr 2023.
P. Stanić (VK Šabac)

P. Stanić (VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Kragujevac proba za Partizan

Rutinska pobeda u Valjevu. Preuzeto četvrto mesto. Partizan i matematički rival Šapčana u četvrtfinalu. Važan meč za Radnički na Gradskom bazenu. Šabac vodi borbu za revanš na Gradskom bazenu
U prvom poluvremenu u Petnici Šabac i Valis su bili izjednačeni rivali, dok je u trećem i četvrtom periodu ovdašnji tim pokazao znatno veći kvalitet i obodrio navijače pred nokaut fazu. Ognjen Stojanović je ponovo bio nezaustljiv, iako ekipa nije bila kompletna, nije mogao valjevski klub da bude adekvatan takmac. Nakon poraza Partizana od Novog Beograda VK Šabac je preuzeo mesto broj četiri, no svakako je Partizan rival u četvrtfinalu plej ofa, jedina nedoumica je da li će prvi meč dvomeča biti odigran na Gradskom bazenu ili Banjici. Bolje plasirani klub je domaćin u revanšu.

Valis – Šabac 12:19 (2:4, 7:5, 1:5, 2:5)
Bazen Petnica. Sudije: Stanojević i Kiš. Isključenja: Valis 6, Šabac 8. Peterci: Valis 1, Šabac 3.
VALIS: Popadić, Šofranac 3, Glušica, Bursać 1, Arsenović 2, Obradović, Radanović 1, Baucalo 1, Gavrilović 1, Kovačević 1, Nikolov 2, Gavrilović, Virijević, Milinković.
ŠABAC: Živojinović, Korać 1, Marković 2, Repanović 1, Kopcev, Krug 2, Barać 2, Stanić 1, Tubić 1, Šulc 3, Stojanović 5, Šakudinov, Gavrilović, Toholj 1.


Rezultati u pretposlednjem učinili su da poslednje kolo i derbi protiv Radničkog u Šapcu bude izuzetno važan, pre svega za Šumadijce. Zvezda je preuzela poziciju dva pobedivši Radnički u „Jezeru“ i da bi se tamo ekipa vratila, mora da savlada Šabac, a da Zvezda to ne učini protiv Novog Beograda. Partizan je favorit protiv Valisa, Šabac nije protiv Radničkog. U prethodne tri sezone Šabac je samo jednom pobedio Kragujevčane, te je i tradicija na strani gostiju, ali su poslednja dva duel bila neizvesna.

S. Živojinović (VK Šabac)


Jasno je da će u četvrtfinalu plej ofa igrati Novi Beograd protiv Vojvodine, Šabac protiv Partizana, a nedoumica je da ko će protiv Novobeogradskih vukova, odnosno Valisa. Vukovi će na drugoplasrane, Valis na trećeplasirane.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa