6. april 2023.6. apr 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

„Pažljivko“ u OŠ „Nata Jeličić“

Bezbednost najmlađih u saobraćaju najvažnija

Tokom školske godine u posebnom fokusu su učenici prvog razreda, jer u tom periodu po prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju kao pešaci, te im je potrebna dodatna edukacija
Bezbednost dece u saobraćaju jedan je od prioriteta Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca, te tokom godine značajnu pažlju poklanjaju edukaciji najmlađih, ističu iz Saveta. Smatraju da je ovo važan segment obrazovanja svakog deteta, od najranijeg uzrasta, uz podršku obrazovnih ustanova, MUP-a i roditelja. Tokom školske godine u posebnom fokusu su učenici prvog razreda, jer u tom periodu po prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju kao pešaci, te im je potrebna dodatna edukacija. Jedna u nizu preventivnih akcija koju organizuje Savet za bezbednost saobraćaja grada Šapca je razgovor prvaka sa predstavnicima Saveta, saobraćajnom policijom i podela knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. Protekle nedelje učenici prvog razreda Osnovne škole „Nata Jeličić“ dobili su knjige i imali priliku da čuju o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju.

-Već deset godina sprovodimo slične akcije kako bismo povećali nivo bezbednosti dece u saobraćaju. Moram da istaknem da je kontinuitet veoma važan, te tako nemamo ni jedno dete školskog uzrasta stradalo u saobraćaju, što i jeste cilj kako Saveta, tako i Agencije za bezbednost saobraćaja – istakla je Sandra Mićić u ime Saveta za bezbednost saobraćaja grada Šapca i dodala da je i učešće roditelja značajno za decu svih uzrasta.

Foto: Glas Podrinja


-Iako je ovog puta akcenat na đacima prvog razreda osnovne škole, naše akcije su usmerene ka svima. Verujemo da je razgovor sa maturantima koji stiču vozaču dozvolu podjednako važan.

Direktor Osnovne škole „Nata Jeličić“ Zoran Starčević veruje da je „Pažljivko“ odličan primer podizanja svesti kod dece o značaju pravilnog i bezbednog ponašanja u saobraćaju.

-Ovim nastavljamo uspšnu saradnju i edukaciju naših najmlađih osnovaca. Ovo je veoma važno za sve naše učenike da bi naučili kako da budu ogovorni učesnici u saobraćaju.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa