17. avgust 2023.17. avg 2023.
foto: D. P.

foto: D. P.

Novi uspeh Dušana Paunovića

Mađarska avantura

O šabačkom “čoveku od gvožđa” detaljnije smopisali prethodne godine kada je na takmičenju Iron man u Austriji uspeo da završi nadmetanje u ekstremnom triatlonu sa deonicama koje su nekoliko puta duže nego u olimpijskoj verziji ovog sporta. Godinu dana nakon uspeha u Austriji, ostvario je, čini se, još veći u Mađarskoj.

Da bi ostavrili rezultat i završili takmičenje Nađatad - Extreme man, neophodno je da preplivate 3,8 km, vozite bicikl 180 km i pretrčite maraton, odnosno 42,2 km i sve je to učinio Dušan Paunović za 12 časova, 44 minuta i 39 sekundi. Ono što ovaj podvig čini većim od prošlogodišnjeg su vremenski uslovi, nešto veće distance i nezgodna podloga.

foto: D. P.


-Plivačka deonica je bila oko 600 metara duža od predviđene, staza za biciklistički deo je bila iznenađujuće valovita i uz 1.200 metara uspona, dok je maratonski deo bio na stazi kakvu maratonci uopšte ne vole, smenjivali su se asfalt, kocka, trava, krivudavi delovi. Uz sve to, vreme je bilo jako loše, kiša, vetar, za avgust hladno, a u jednom delu maratonske trke je usledio potop, bare, potoci - ističe Paunović i dodaje da je sve to što je prošao dalo na osećaju ostvarenog uspeha.

foto: D. P.


-Sveukupno vreme jeste nešto lošije nego u Austriju, međutim uslovi su bili mnogo teži, te sam vrlo zadovoljan. Pokazao sam da Austrija nije bila slučajna. Najveću zahvalnost dugujem svojoj partnerki Dragici koja je sve vreme bila uz mene, pružajući podršku na svaki način. Sve što sam u životu ostvario dugujem njenoj potpori i razumevanju. Podršku sam imao i od drugara Aleksandra koji je iz Nemačke krenuo za Srbiju, ali je došao u delu biciklističke trke da podrži prijatelja.
Plivački deo je Šapčanin prešao u vremenu 1:28,97, biciklistički 6:43,30, a trkački 4:14,24.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa