16. novembar 2023.16. nov 2023.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Na 3. Međunarodnom dečjem i omladinskom IKT FilmFestu

Zlatna medalja za učenike OŠ ,,Laza K. Lazarević” iz Šapca

Uz podršku mentora nastavnice engleskog jezika Jelene Stepanović i nastavnika srpskog jezika Nikole Tanasića, želeli su da poruče da su samo pažnja, lepa reč i ematija misao vodilja u prevazilaženju svih životnih prepreka
Na 3. Međunarodnom dečjem i omladinskom IKT FilmFestu, održanom u Novom Pazaru, 3. novembra, učenici OŠ , „Laza K. Lazarević“ iz Šapca osvojili su zlatnu medalju za film simboličnog naziva „Herojʼ“. Učenici šestog i osmog razreda, uz podršku mentora nastavnice engleskog jezika Jelene Stepanović i nastavnika srpskog jezika Nikole Tanasića, podeljeni u jezički, likovni i informatički sektor, u stvaranje filma utkali su sve svoje veštine, talenat i ljubav kojom su želeli da poruče da su samo pažnja, lepa reč i ematija misao vodilja u prevazilaženju svih životnih prepreka.

Značaj filma ,,Herojʼʼ prepoznao je stručni žiri u sledećem sastavu: književnik Uroš Petrović, glumac Vahidin Prelić i režiser Stefan Arsenijević.

Foto: Privatna arhiva


-Vođeni idejom junaštva, potrebom da imamo jednog uz sebe ili da budemo nečiji junak, napravljen je film koji govori o važnosti prihvatanja i poštovanja svakog vida različitosti, o empatiji, čovečnosti, kao i o potrebi da širimo ljubav mesto mržnje. Posebnost ovoga filma, koji su ispratile ovacije u prepunoj sali Kulturnog centra u Novom Pazaru, jeste što je napravljen tako da bude animiran, za razliku od drugih filmova koji su bili igrani. Njegovi crtani junaci govore o tome da je za sve odnose među ljudima najvažnije razumevanje, uvažavanje i međusobna podrška- rekli su tvorci filma, nastavnici- mentori i učenici.

Foto: Privatna arhiva


Oni su poručili da je ovo veliko priznanje, kako za školu, tako i za sve učenike, upravo zato što je rad na stvaranju istog izgradio osećaj pripadnosti, zajedništva i želje da se, kroz njegovu priču, na publiku prenese emocija koja će probuditi empatiju i dati pravi primer kako da već sutra budemo još bolji ljudi.

Film se može pogledati na sledećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=Dp_9lqWyMmA

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa