4. april 2024.4. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja, Dragica Damnjanović

Foto: Glas Podrinja, Dragica Damnjanović

Kako žive stari u Šapcu

-Penzija mi je mala i moram dodatno da zarađujem tako što prodajem domaće prozvode. Nije mi teško, navikla sam da radim, tako da mi to predstavlja i zadovoljstvo. Ne žalim se.

Jako je važno očuvanje mentalnog zdravlja starijih ljudi. Potrebno im je da se okupimo, popijemo kafu, obeležimo neke važne datume, organizujemo izlete, odlaske u pozorište...


Foto: Glas Podrinja, Dušan Nikolić


-Dolazim u klub Doma penzionera i tu provedem po dva, tri sata. Igram šah, družim se, pršetam do Starog grada ili Letnjikovca. Inače je život težak sa pezijom od 32.000 dinara.

Foto: Glas Podrinja, Selena Simić


-Kod kuće imam malu baštu koju održavam. Volim da dođem do Udruženja penzionera da se družim. Radila sam u kolektivu gde je bilo mnogo žena i sada mi je potrebno društvo, ne mogu sama. Volim da idem na izlete koje organizuje Udruženje, ali to zavisi i od fanansija, ali i od vremena i zdravsvenog stanja.

Foto: Glas Podrinja, Bosa Krsmanović


-Angažovana sam u Izvršnom odboru Udruženja penzionera i odbornica sam u Skupštini grada Šapca. Brinem se o položaju penzionera, njihovom materijalnom i zdravstvenom stanju, a nakon korone naročito o metalnom zdravlju. Jako je važno očuvanje mentalnog zdravlja starijih ljudi. Potrebno im je da se okupimo, popijemo kafu, obeležimo neke važne datume, organizujemo izlete, odlaske u pozorište... Profesor sam u penziji i ceo radni vek sam se bavila decom i ljudima. Sada umesto sa decom radim sa starim osobama. Trudim se da ih motivišem, aktiviram. Mora više da se aktivira i lokalna samouprava, društvo, ali pre svega deca. Ko ima zdravu porodicu nema problema.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa