4. april 2024.4. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Otvorena izložba „Knjigoteka“ u Biblioteci šabačkoj

Kreativni mališani za Svetski dan dečje knjige

Sa vaspitačicama Draganom Janković i Draganom Riznić deca su čitala i ilustrovala knjige i na kreativan način osmislila radove, među kojima su se našle ispisane lepe
i edukativne poruke.
U prisustvu mališana iz vrtića „Pčelica“ sa kojima je i realizovana, u Odeljenju za decu Biblioteke šabačke u utorak je svečano otvorena izložba „Knjigoteka“, a povodom Svetskog dana dečje knjige. Sa vaspitačicama Draganom Janković i Draganom Riznić deca su čitala i ilustrovala knjige i na kreativan način osmislila radove, među kojima su se našle ispisane lepe i edukativne poruke.

Biblioteka kao inspiracija
-Mališani su bili izuzetno kreativni u okviru projekta „Knjigoteka“ koji je i bio njihova ideja i na čiju realizaciju su nas oni i podstakli. Za njih je sve bilo interesantno, a najviše su im se dopale bajke kao što su „Crvenkapa“ i „Tri praseta“. Velika podrška u ovom projektu bila nam je Biblioteka od koje smo crpeli najveću inspiraciju- istakla je vaspitačica Dragana Riznić.

Međunarodni dan dečje knjige se od 1967. godine u celom svetu obeležava 2. aprila, u spomen na rođenje pisca Hansa Kristijana Andersena, danskog književnika, „kralja bajki“. Njegove najpoznatije priče su: „Ružno pače“, „Snežna kraljica“, „Princeza na zrnu graška“, „Devojčica sa šibicama“... Cilj je promocija dečje književnosti i čitanja, kao i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca. Biblioteka je to iskoristila da za svoje najmlađe čitaoce priredi poseban program- lutkarsku predstavu.

Foto: Glas Podrinja


Druženje kome se svi raduju
-Mi ovaj datum obeležavamo na najbolji mogući način, sa decom i sa knjigama. Zato su nam u poseti drugari, deca i vaspitačice iz vrtića „Pčelica“ sa kojima sarađujemo već neko vreme. Ove godine imaju projekat „Knjigoteka“ u kome smo mi njihovi partneri. Nekoliko puta su dolazili u Biblioteku, zajedno smo se družili, ovde su nastale neke nove knjige i biblioteka je bila inspiracija za izložbu postavljenu u Aneksu. Svi radovi su nastali u vrtiću, kao i u Biblioteci. Na najbolji mogući način je predstavljena dečja knjiga i biblioteka- rekla je Marija Vuković iz Dečjeg odeljenja.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa