Инфо

25. јул 2019.25. јул 2019.
Сезона у пуном јеку
ГРАЂЕВИНСКЕ МАШИНЕ НА СВЕ СТРАНЕ

Сезона у пуном јеку

Шабац је ове сезоне велико градилиште. Ради се како на градском, тако и на сеоском подручју. Иако су капиталне инвестиције за град најважније, становницима Шапца подједнако је важна инфраструктура коју свакодневно користе. Истовремено се асфалтирају градске улице, шљунче атарски путеви и реконструишу важне саобраћајнице у селима.
Прошле седмице завршено је асфалтирање улице Николе Пашића на Чавићу. Радови на овој улици у дужини од око 500 метара и ширине 9 метара вредни су 10 милиона динара.
-Грађевинска сезона је у пуном јеку. Асфалтирамо све градске улице којима ће пролазити нови градски превоз. Ништа не запостављамо па се тако паралелно ради и у селима. Издвојили смо 10 милиона евра за радове. Поред тога што нам држава дугује 30 милиона евра, обезбедили смо средства да урадимо све што смо планирали и да Шабац добије један нови изглед, истакао је начелник Градске управе Милан Васић.
Током изградње кружног тока на Јеленчи пре неколико година, сав саобраћај од Ваљева ка Шапцу је измештен на пут који иде преко Мале Врањске. Тако је ова деоница која спаја Поцерски Причиновић и Церовац постала једна од најоштећенијих под надлежношћу града Шапца. Дошло је време и за њену реконструкцију, а асфалтом се пресвлаче два километра најлошијих делова пута. Вредност радова је око 15 милиона динара.
-Овај пут је веома значајан, а већ годинама је у јако лошем стању. Није важан само за мештане Мале Врањске, него и околних села јер је веома фреквентан. Имамо добру комуникацију и сарадњу са Градском управом и сваки до сада постигнут договор је испоштован, навео је председник Савета МЗ Мала Врањска Горан Станојевић.
Поправка пута отвара могућност и за почетак рада продавнице у центру села. Овај објекат је такође реконструисан. За ту намену су искоришћена средства од повраћаја пореза на имовину грађана, а грађани су остатак новца донирали. Пројекат је коштао укупно око 700.000 динара.
-Савет МЗ је добио убедљиву већину на изборима и мештани су одабрали да ми доносимо одлуке. За то имамо велику подршку. Поред финансијског учешћа, мештани су помогли и својим радом да се продавница реновира. Да није било средстава од повраћаја пореза на имовину ништа не бисмо могли да урадимо. Поред овога, за текућу годину је планирано да се та средства искористе за одржавање малских путева и за ограђивање сеоског гробља, навео је Станојевић.
Заинтересовани трговци, који желе да отворе продавницу на центру Мале Врањске, могу се обратити Савету МЗ и погледати објекат који задовољава све услове за почетак рада.
-Истовремено са овим радимо и пут од Добрића према Радовашници. Такође и један део пута од Поцерског Метковића према Милошевцу добиће нов слој асфалта. Биће пресвучене најлошије деонице ових путева, навео је руководилац Сектора за изградњу града у ЈП “Инфраструктура” Миодраг Филиповић.
Мештани Табановића су на претходном непосредном изјашњавању одлучили да највећи део новца од повраћаја пореза на имовину инвестирају у изградњу цркве. Ове године определили су се за атарске путеве.
-Пројекат који су прошле године изгласали мештани Табановића, изградња цркве, полако се приводи крају. Ове године нешто мање од 1,5 милиона динара опредељено је за шљунчење атарских путева. То је такође јако важно за село јер ће значајно побољшати услове у којима се обавља пољопривредна производња, навео је Милан Васић.
Предвиђено је да се уради девет атарских путева у овом селу.
-Све улице у селу су асфалтиране, сем једне дуге стотинак метара. Прошле године је завршен и важан пут Табановић – Штитар, тако да сада имамо добру повезаност са свим странама. Већина грађана је задовољна што може да одлучује о свом новцу. Раније су месне заједнице располагале са 200.000 динара годишње, а сада располажемо са више од 2.000.000 динара. Селу је потребно много тога, а грађани ће одлучити шта ће се следеће радити, истакао је председник Савета МЗ Табановић Милан Ивановић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa