Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
фото: в. а.

фото: в. а.

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ПРИПРЕМА ЗА РЕВАНШ

Нови Београд срушио сан о новом, четвртом узастопном финалу Купа. Синоћ гостовање Црвеној Звезди и припрема за првенстевни дуел са Новобеограђанима. Вукадиновић стасава на великој сцени
Жреб и срећа нису били наклоњени Шапчанима у Купу и цена тога је да ће ове сезоне шампион Србије пропустити завршницу овог такмичења, иако неоспорно припада групи најбољих екипа у Србији. Хтеле су куглице да „делфини“ гостују лидеру првенства у Београду, те да једна од најбољих голмана лиге, потенцијални репрезентативац, Радослав Филиповић не буде на располагању тренеру Николићу. Иако је био у дефициту у односу на најискуснији тим у Србији, млади шабачки састав је био у мечу до последњег напада домаћина и гола за коначних 12:10. Млади Вукадиновић је бранио читав меч и имао запажен учинак, носећи и драгоцено искуство великих утакмица.

Већ синоћ је настављена Супер лига, одложеним дербијем у коме је Шабац гостовао Црвеној Звезди. Између клубова се развио ривалитет претходних сезона имају у историји и финале плеј офа 2019. године, а у новој сезони су међу четири кандидата за титулу. Исход нама у овом тренутку није познат, те остаје само нада да је низ победа настављен и у Београду.

Нови Београд – Шабац 12:10 (3:1, 3:3, 5:3, 1:3)
Базен „Влахо Бата Орлић“. Судије: Голијанин и Виријевић. Искључења: Нови Београд 13, Шабац 11. Петерци: Нови Београд 3 (3).
Н. БЕОГРАД: Ристичевић, Петровски, Томић 1, Бурсаћ 1, Жежељ, Радуловић, Гогов 6, Шушиашвили 1, Аврамовић, Митровић, Николов 2, Асановић, Влаховић, Мартиновић 1.
ШАБАЦ: Вукадиновић, Ераковић, Марковић, Репановић 1, Ткач, Илић, Вучинић 3, Гардашевић 4, Јанковић 1, Тонковић, Стојановић 1, Велкић, Савковић, Велкић, Ћетковић.


Како год да је велики дуел окончан, следе припреме за наредну среду, 23. децембар и последњи меч Шапчана у овој календарској години. Биће то посебан дуел, јер је реч о једном, у најави, изванредном мечу. Гостоваће НОВИ БЕОГРАД у Шапцу, што је прилика за реванш можда и првом фавориту за титулу. На клупи Вујасиновић, поред њега Шапић и Ћирић, на голу Ристичевић, у пољу Гогов, Ћук, Аврамовић, Влаховић, Радановић. На другој страни, на клупи Николић, у базену: Марковић, Вучинић, Стојановић, Репановић, Велкић, Јанковић, сви предуслови за спектакл и жал што неће бити публике. Тек после овог дуела биће могућа комплетна анализа учињеног током јесени и прављење плана за зиму. Титулу „чивијаши“ бране и желе да је одбране, тек је пола пута пређено.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa