Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
СЕЗОНА ОКОНЧАНА У КРАГУЈЕВЦУ
ВАТЕРПОЛО: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

СЕЗОНА ОКОНЧАНА У КРАГУЈЕВЦУ

Изненађење се није догодило, Раднички и Нови Београд одлучују о шампиону Србије. Синоћ одигран први дуел. Остаје благи жал, не и незадовољство
Још два или највише шест дана Ватерполо клуб „Шабац“ ће бити шампион Србије, а после две године, наша држава ће добити новог шампиона и поново ће победник бити по први пут у својој историји, а тек четврти тим ће освојити титулу од осамостаљења Србије 2006. године. Нису успели Шапчани да савладају у Крагујевцу домаћи Раднички у одлучујућем дуелу полуфинала плеј офа и актуелни регионални шампион се пласирао у борбу за домаћи трон. Ривал тамо ће бити Нови Београд који је место међу два најбоља тима осигурао још 15. маја. Синоћ је у Крагујевцу одигран први меч финала домаћег плеј фа.



Шапчани су поклекли у трећој четвртини мајсторице и морали су да се опросте од титуле. Екипа је имала највише амбиције и тако посматрано четврта позиција не звучи много добро, међутим и преостале три екипе су имале исте амбиције и искусније тимове, те се не може назвати ни неуспехом. Кажу да нема сврхе ламентирати над протеклим, међутим остаје неколико жал мечева у којима би тријумф можда променио пут и сезону, иако то никада не можемо знати сигурно.

У јесењем делу, екипа је претрпела три пораза, а сваки од њих је могао бити тријумф. Раднички је победио у самом финишу, Шабац је током меча углавном водио. Имали су наши играчи и плус три у Београду против Звезде, као и прилику за победу над Новим Београдом у Шапцу, а буквално последња секунда је однела бодове. Звезда се извукла у Шапцу са ремијем, иако је Шабац био близу победе. Помињемо све мечеве, јер само је бод делио Шапане од трећег, а три од другог места у лигашком делу. То би значило и другачији пут у плеј офу и избегавање првог фаворита у полуфиналу.

ПФ 3: Раднички – Шабац 14:7 (3:2, 3:2, 4:3, 4:0)
Базен СЦ Парк. Судије: Путниковић и Миловић. Играч више: Раднички 10 (4), Шабац 13 (2). Два играча више: Раднички 1 (1). Петерци: Раднички 2 (2).
РАДНИЧКИ: Добожанов, Рашовић 5, Станојевић, Јанковић, Тохољ 2, Круг 1, Укропина 2, Бранковић 1, Пљеванчић, Миличић, Лукић 1, Ганић, Тодоровски, Радуловић 1.
ШАБАЦ: Филиповић, Драшковић, Марковић 1, Репановић, Ткач 1, Илић, Вучинић 1, Тонковић, Јанковић 1,Вуксановић, Стојановић 3, Велкић, Вукадиновић, Ћетковић.

ПФ 2: Шабац – Раднички 5:8 (1:1, 1:2, 1:3, 2:2)
Градски базен. Судије: Станојевић и Виријевић. Играч више: Шабац 11 (3), Раднички 7 (2). Петерци: Шабац 1 (0).
ШАБАЦ: Филиповић, Драшковић, Марковић, Репановић 1, Ткач, Илић, Вучинић, Тонковић, Јанковић, Вуксановић 2, Стојановић 2, Велкић, Вукадиновић, Ћетковић.
РАДНИЧКИ: Добожанов, Рашовић, Станојевић, Јанковић, Тохољ 1, Круг 1, Укропина, Бранковић, Пљеванчић, Миличић 1, Лукић 2, Танасијевић, Тодоровски, Радуловић 3.

ПФ 1: Раднички – Шабац 7:8 (0:3, 2:0, 3:1, 2:4)
Базен СЦ Парк. Судије: Анђелић и Станојевић. Искључења: Раднички 13, Шабац 11. Петерци: Раднички 1 (1), Шабац 1 (0).
РАДНИЧКИ: Добожанов, С.Рашовић 1, Станојевић 1, Јанковић, Тохољ 2, Круг 1, Укропина 1, Бранковић, Пљеванчић, Миличић, Лукић, Ганић, Тодоровски, Радуловић 1.
ШАБАЦ: Филиповић, Драшковић, Марковић, Репановић, Ткач, Илић, Вучинић 1, Јанковић, Вуксановић 4, Стојановић, Велкић 1, Вукадиновић, Ћетковић 2.


Упркос тежој стази, Шабац је прекинуо у Крагујевцу невероватан низ Радничког, нанаео им први пораз у сезони на њиховом базену и мало среће је недостајало да га „чивијаши“ сензационално елиминишу. Остаје жал што судије нису следиле прописе и лични интегритет и искључиле током другог меча Уроша Стевановића и тако га онемогућиле да води део другог и евентуални трећи меч, јер су за неупоредиво блаже приговоре искључили Анту Васовића, тренера Шапчана. Колико могу момци са грбом Шапца показали су, не само у Крагујевцу, већ и победом у гостима над Новим Београдом, низом од 11 мечева без пораза.

Посебан жал остаје што је сезона протекла без подршке са трибина, оне где Шабац нема ни упоредивог ривала у Србији.

Формирање тима за наредну сезону је већ у току, о чему више у наредним бројевима.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa