Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Фото: МУО

Фото: МУО

СЕДМИЧНИ ИЗВЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА МУО

Благ пад броја заражених

Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили 16 неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника, корона редара и личну заштитну опрему запослених. За утврђене неправилности изречене су следеће мере:два налога од по 150.000 динара; два налога од по 30.000 динара и дванаест налога од по 5.000 динара
Према подацима Кризног штаба, који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије благо се смањује број заражених лица. И даље је велики број хоспитализованих и лица за прегледе у ковид амбулантама. Присутно је повећање броја преминулих особа, а забрињавајуће је да се међу оболелима налази велики број лица млађе животне доби који у највећем броју нису вакцинисани. Отуда апел да је вакцинација, поред поштовања наложених мера једина сигурна заштита од вируса. Слична ситуација је и у Мачванском управном округу.

Инспекцијским органима локалних самоуправа, комуналној милицији и републичким инспекцијама које су ангажоване у контролама, 23. октобра су достављени инструкција и Уредба о допуни Уредбе Владе Републике Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 22. 10. 2021. године, на даљу надлежност и примену. Поред појачаних надзора који се спроводе током продуженог викенда свакодневно се врше редовни надзори. Промоција вакцинације такође је присутна и спроводи се интензивно, како би се што пре дошло до колективног имунитета.

Од четвртка 04. новембра до понедељка 08. новембра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције. У примени је и обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама у локалним самоуправама са преко 500 људи. Редовни надзори се спроводе по утврђеној динамици.

Благо се смањује број заражених лица. И даље је велики број хоспитализованих и лица за прегледе у ковид амбулантама


Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа,а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
Од четвртка 04. новембра до понедељка 08. новембра спроведено је 1.123 надзора, у којима је учествовало 104 инспектора. Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили 16 неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника, корона редара и личну заштитну опрему запослених. За утврђене неправилности изречене су следеће мере:два налога од по 150.000 динара; два налога од по 30.000 динара и дванаест налога од по 5.000 динара.

Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи упозоравају и апелују на грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa