Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
“У деци се обнавља и чисти човечанство”
ПРОЦЕС САМОВРЕДНОВАЊА ЗА ДОБРОБИТ МАЛИШАНА

“У деци се обнавља и чисти човечанство”

Крајем прошле године ПУ “Полетарац” у Коцељеви прославила је свој 41. рођендан у новом вртићу. Модеран објекат, знатно већи од претходног, омогућио је да у њему бораве сва деца. Родитељи из овог краја више немају главобоље због уписа својих малишана јер су листе чекања сада прошлост.

Обданиште данас располаже са већим бројем боравака, савремено опремљеним и прилагођеним потребама полетараца и њихових васпитача. Садашњи вртић у прилици је да прихвати око 300 малишана.

Запослени, деца и њихови родитељи веома су задовољни условима у новоизграђеном објекту, а осим новог простора текућа радна година донела је новине и у програму рада.

-Са новом радном годином у васпитним групама је почео рад по новим Основама програма, тј. ушли смо у “Године узлета”, чији основ чини пројектно планирање. У исто време започели смо процес самовредновања из области васпитно-образовног рада- рекла је директорка вртића Марина Гајић и подсетила да је сам процес започет још 2006.године али да је ове године новина у усаглашавању овог процеса са новим основама програма.

-Циљ је јединствен од самог почетка а то је унапређивање квалитета рада, сагледавање реалног стања, утврђивање јаких и слабих страна и праваца даљег развоја Установе, али и личног развоја појединаца- истакла је Гајић.

У процес самовредновања укључене су све заинтересоване стране: деца, родитељи и локална самоуправа, чије се мишљење уважава приликом планирања унапређивања квалитета рада целокупне установе.

-Волели бисмо да нам сви актери у процесу самовредновања укажу поверење и искажу своје искрено мишљење, јер нам је само то потребно како бисмо отклонили евентуалне недостатке, са циљем што квалитетнијег рада установе- изјавила је директорка.

Она је подсетила да је увек у фокусу дете, те да је крајњи циљ самовредновања да допринесе добробити малишана, због чега ова установа и постоји.
-Само задовољно дете је спремно за авантуре истраживања и целоживотно учење јер, како је то рекао Иво Андрић, “у деци се обнавља и чисти човечанство”- закључила је Гајић.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa